Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

J.E. Dise-Lewis

J.E.  Dise-Lewis

‘BrainSTARS helpt je door een andere bril te kijken naar kinderen met NAH'

BrainSTARS is een educatief programma voor kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun omgeving. Jeanne E. Dise-Lewis is de Amerikaanse grondlegster van het programma.

Denk in oplossingen!

Toen ik als begeleider werkte van gezinnen met een kind met niet-aangeboren hersenletsel merkte ik dat ik steeds weer dezelfde informatie gaf. Er was wel veel informatie over hersenletsel voor medici, maar veel minder voor ouders en leraren. En de informatie die er was, ging vooral over de problemen die hersenletsel oplevert. Niet over oplossingen. Met de methode BrainSTARS wilde ik daar verandering in brengen.

Door met BrainSTARS te gaan werken, kunnen kinderen met NAH weer succesvol zijn in hun dagelijks leven; op school, in hun vrije tijd, thuis. Door ouders, leerkrachten en andere betrokkenen te leren hoe ze om kunnen gaan met het kind, helpen we het kind.

Snelle verbetering

Ouders hebben vaak al heel veel in huis omhun kind goed op te voeden. Alleen werkt het bij een met NAH nou eenmaal anders. Omdat deze kinderen bijvoorbeeld niet leren van straffen of beloningssystemen, kunnen ouders en leerkrachten beter zich richten op de oorzaak van bepaald gedrag en het kind dáárbij helpen. Dat kunnen de betrokkenen snel leren; na drie sessies is meestal al een significante verbetering te zien.

Ik zou begeleiders of professionals die met BrainSTARS gaan werken willen meegeven om vooral enthousiasme en hoop te brengen in de gezinnen die ze begeleiden. Met deze methode kun je je kind weer begrijpen en weet je weer hoe je hem of haar kunt opvoeden en begeleiden. Alle vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, heb je al in huis! BrainSTARS helpt je alleen door een andere bril te kijken.

Wapenfeiten

  • publiceerde verschillende boeken en artikelen over hersenletsel bij kinderen en adolescenten
  • is verbonden aan het Children's Hospital Colorado en andere vooraanstaande medische instituten in de Verenigde Staten
  • ontving een onderscheiding voor haar 'Federal Traumatic Brain Injury Program'

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten