Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Aan de slag met sociale netwerken

Deze wegwijzer voor netwerkgericht werken helpt u op weg en maakt u wegwijs in de 44 meest bekende instrumenten en methoden .

Netwerkgericht werken kan op vele manieren. Hoe begint u en wat levert het uw cliënt op? De (digitale) publicatie 'Aan de slag met sociale netwerken' helpt u op weg en maakt u wegwijs in de 44 meest bekende instrumenten en methoden.

Aandacht voor de relaties van cliënten verbetert de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Het verlegt de focus van ziekte of gebrek, en de technische behandeling ervan, naar de mens en zijn omgeving. Netwerkgericht werken kan op vele manieren. De keuze aan instrumenten en methoden is groot.

Wegwijs

De wegwijzer 'Aan de slag met sociale netwerken' start met acht instrumenten waarmee je het sociale netwerk van je cliënten in kaart kunt brengen. Maar daarmee alleen ben je er niet… Daarna kun je aan de slag. Hoe? Kies uit 36 methoden om het sociale netwerk te versterken. Deze zijn in handige rubrieken ingedeeld, zodat je snel en gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. En voor wie nog meer wil weten: achter in de wegwijzer staat meer informatie over waar je nog meer aan zou kunnen denken bij het werken met sociale netwerken.

Voor wie?

De wegwijzer van Vilans, ActiZ en Movisie is bedoeld voor alle professionals in zorg én welzijn. Professionals uit deze twee sectoren werken steeds meer samen met cliënten en hun sociale netwerk. Gedeelde kennis over methoden en instrumenten is dan natuurlijk handig. Over en weer kunnen we van elkaars werkwijzen iets opsteken. Zo leren we elkaars taal en werkwijzen snel beter kennen!

Meer weten

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan bij het thema Wijkgericht werken.

Auteur(s) Wilco Kruijswijk, Mieke van der Veer, Cora Brink, Willy Calis, Jan Willem van de Maat, Inge Redeker
Jaar 2014
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten