Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Rapport onbegrepen gedrag dementie

Inventarisatie richtlijnen en inzichten rondom onbegrepen gedrag bij ouderen met dementie

In opdracht van de Inspectie van de Gezondheidszorg brachten Vilans en het Trimbos instituut de richtlijnen en inzichten rond onbegrepen gedrag bij ouderen met dementie in kaart. Dit rapport gaat in op deze drie vragen:

  1. Is een 'veldnorm' vast te stellen op basis van actuele richtlijnen en inzichten waarover nu consensus in het veld bestaat?
  2. Indien deze 'veldnorm' niet wordt gehanteerd; welke risico's lopen ouderen met dementie met onbegrepen gedrag dan? Welke weging wordt gemaakt bij deze risico's? Hoe kunnen deze risico's worden verkleind? 
  3. Welke good practices zijn aanwezig bij omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg?  Met welke methoden wordt onbegrepen gedrag begrepen en worden risico's verkleind? En welke interventies worden gehanteerd bij het omgaan met onbegrepen gedrag en het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met dementie.
Auteur(s) Mirella Minkman
Jaar 2013
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Vilans en de VVT-sector ouderenzorg

Lees publicatie
publicatie

Robbert Huijsman: slimme stuiterbal

Lees publicatie
publicatie

Infographic - antibioticaresistentie in verpleeghuizen

Lees publicatie
publicatie

Infographic Transmurale Zorg

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten