Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

5 tips voor het invoeren van zorgtechnologie

Ga de verandering aan: Zorg met ICT!

Het invoeren van zorgtechnologie, zoals Zorg op Afstand, eHealth, domotica, of beeldschermcontact, omvat veel meer dan alleen het installeren van techniek. Wilt u in uw zorgorganisatie nieuwe diensten aanbieden of uw zorg- of werkprocessen veranderen? Dan vraagt dat lef, doorzettingsvermogen en ook geduld van alle betrokkenen binnen en buiten uw organisatie. Deze tips helpen u bij het invoeren van zorgtechnologie.

Investeren in het functioneel Programma van Eisen

1.  Wat wilt u bereiken met de zorgtechnologie? Antwoord op deze vraag helpt u bij het opstellen van het functioneel Programma van Eisen (PvE). Hoe ziet de dienst die u wilt aanbieden eruit? En welke impact verwacht u op de zorg- en werkprocessen?

2.  Een goed functioneel PvE is essentieel; op  basis hiervan brengen leveranciers of geïnteresseerde system integrators hun offerte uit.

3.  Vergelijk ontvangen offertes goed met het eigen PvE; kunnen de aanbieders uw wensen waarmaken?

4.  Zorg voor een gedetailleerd PvE; het vormt uw ijkpunt om het beoordelen of geleverd wordt wat is overeengekomen. Hoe gedetailleerder het PvE, hoe kleiner de kans op misverstanden.

Vraag  beoogd leveranciers naar referentietrajecten

ICT lijkt zo vertrouwd en simpel. Maar het inzetten van ICT in het primaire zorgproces levert vaak de nodige hoofdbrekens op. Dit kan worden voorkomen met deze tip van Vilans:

5.  Vraag uw beoogd leverancier om referentieprojecten, liefst meerdere, en leer van hun ervaringen. Het is niet ondenkbaar dat de praktijk anders is dan het mooie verkoopverhaal en prospectus. Wees hier alert op.

Wij weten hoe het werkt

Wij hebben veel ervaring met de implementatie van technologie in de zorg. Onze experts eHealth kunnen u met hun kennis goed ondersteunen, bijvoorbeeld bij het opstellen van een functioneel Programma van Eisen.

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '136' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten