Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

7 tips voor Dag van de Mantelzorg

Deze dag worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Werkt u in de zorg? Dan is het een mooi moment om extra aandacht te besteden aan het contact en de samenwerking met mantelzorgers.

  1. Ga op 10 november eens extra het gesprek aan met een mantelzorger. Kijk ook eens naar de rollen die u en de mantelzorger kunnen hebben. Gebruik hierbij bijvoorbeeld deze informatie over het SOFA-model of bekijk deze video over Mantelzorgers.
  2. Hang posters op waarin u aangeeft dat u de mantelzorgers waardeert.
  3. Deel kleine attenties uit op 10 november, bijvoorbeeld een roos, chocolaatjes of koekjes.
  4. Organiseer een middag of avond met de mantelzorgers en wissel met elkaar ervaringen uit. Maak het extra leuk door dit te combineren met een high tea of brunch.
  5. Mezzo organiseert de Dag van de Mantelzorg en biedt allerlei informatie voor de mantelzorger.
  6. Maak uw bestuurder attent op wat nodig is om de samenwerking tussen mantelzorgers en beroepskrachten te verbeteren. Bekijk bijvoorbeeld 8 tips waarmee beroepskrachten en mantelzorgers beter kunnen samenwerken

7 tips voor de Dag van de Mantelzorg

7. In voor Mantelzorg

In voor Mantelzorg is een programma voor zorgorganisaties die willen werken aan een betere ondersteuning van en een betere samenwerking met mantelzorgers. Het biedt zorgorganisaties innovatietrajecten op maat en verspreidt de hierin ontwikkelde kennis. Innovatie en implementatie staan centraal. De uitvoering is in handen van ons en Movisie. Het ministerie van VWS financiert het programma.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '195' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten