Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

7 tips voor de Dag van de Mantelzorg

Wat kunt u als medewerker in de zorg doen op de Dag van de Mantelzorg? Wij geven u 7 tips.

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Werkt u in de zorg? Dan is het een mooi moment om extra aandacht te besteden aan het contact en de samenwerking met mantelzorgers. Als u nu begint, heeft u alle tijd om uw activiteit goed voor te bereiden.

  1. Stuur op 10 november een kaartje of e-card aan alle mantelzorgers in uw organisatie om ze te laten weten dat u blij met ze bent.
  2. Ga op 10 november eens extra het gesprek aan met een mantelzorger. Kijk ook eens naar de rollen die jij en de mantelzorger kunnen hebben. Gebruik hierbij bijvoorbeeld deze informatie over het SOFA-model of bekijk dit filmpje van Vilans over Mantelzorgers.
  3. Hang posters op waarin u aangeeft dat u de mantelzorgers waardeert.
  4. Deel kleine attenties uit op 10 november, bijvoorbeeld een roos, chocolaatjes of koekjes
  5. Organiseer een middag of avond met de mantelzorgers en wissel met elkaar ervaringen uit. Maak het extra leuk door dit te combineren met een high tea of brunch.
  6. Mezzo organiseert de Dag van de Mantelzorg en biedt van alles voor de mantelzorger.
  7. Maak uw bestuurder attent op wat nodig is om de samenwerking tussen mantelzorgers en beroepskrachten te verbeteren. Stuur deze tips bijvoorbeeld door via de share buttons op de pagina.

Word ambassadeur In voor Mantelzorg

Speciaal voor medewerkers in de zorg lanceert In voor Mantelzorg de campagne Ik ben In voor Mantelzorg. Daarin worden medewerkers opgeroepen ambassadeur mantelzorg te worden en hun organisatie In voor Mantelzorg te maken. Op de speciale website Ik ben In voor Mantelzorg zijn allerlei tools en tips te vinden om dit te realiseren.

Naar website Ik ben In voor Mantelzorg

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '101' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten