Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Annemieke Van der Schaft

Adviseur

Annemieke Van der Schaft

'Deel kennis niet top-down maar wissel juist uit'

Ik voel me een soort speurneus als ik werk aan de Vilans KICK-protocollen. Steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en details. Die technische verhalen vertaal ik vervolgens naar vernieuwde protocollen. Door het bieden van up-to-date protocollen blijft er voor zorgorganisaties meer tijd over voor waar het om gaat: aandacht voor de zorg.

Mensen redden

Als klein meisje had ik de ambitie om mensen te redden, het liefst in Afrika. Daarvoor was het handig als ik verpleegkundige zou zijn en dat ben ik toen geworden. Met mijn verpleegkundediploma op zak vertrok ik naar een kliniek in Burkina Faso. Daar leerde ik dat gezondheidszorg gelijk staat aan: met beperkte middelen een zo adequaat mogelijk plan bedenken.

Als je ziek bent

Sinds kort ben ik vanuit de stad naar een dorp verhuisd. Mijn fiets blijft nu staan, de groenteboer komt aan huis en bij de bakker maak ik een praatje. Onlangs zei de buurvrouw tegen mij: ‘Ik bemoei me niet met je, maar als je ziek bent breng ik je een pannetje soep’. Kijk, daar word ik nu blij van. Zorg voor elkaar.

Wapenfeiten van Annemieke van der Schaft

  • Deed als docent Verpleegkunde bij verschillende ROC’s kennis en kunde op over de doelgroep werkers in de gezondheidszorg
  • Schrijft, redigeert en wijzigt KICK-protocollen voor voorbehouden en risicovolle handelingen
  • Ontwikkelt altijd in samenwerking met het werkveld en weet wat daar speelt

Artikelen en publicaties van Annemieke Van der Schaft

Overzicht Vilans KICK-protocollen

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten