Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Mirella Minkman

Directeur Innovatie & Onderzoek

Mirella  Minkman

'Innovatie van organisatie in de zorg is cruciaal voor optimale resultaten'

Dagelijks wordt er hard gewerkt in de langdurende zorg. Er gaat veel goed! Maar tegelijkertijd liggen er uitdagingen. Werken we wel aan de juiste oplossingen voor de vragen van vandaag en die van de toekomst? Organiseren we wat nodig is echt rondom wat de cliënt belangrijk vindt? Mijn overtuiging is vanuit de cliënt te kijken en het samen organiseren. Bij die organisatie hoort ook een passende governance: sturing, verantwoording, inkoop en toezicht.

Vernieuwen en monitoren

Door mijn onderzoekende bril analyseer ik kritisch en zie ik altijd mogelijkheden tot verbetering. Neem de huidige ontwikkelingen in de zorg. Meer eigen verantwoordelijkheid, alleen support als het echt nodig is en zo lang mogelijk thuis. De uitdaging ligt vooral in hoe dat te organiseren. Wat wordt ieders nieuwe rol? Welke innovatie in governance vraagt dit?

We weten nog onvoldoende hoe de meest optimale organisatievormen eruit zien. Daar ligt onze dubbele opgave van vernieuwen en monitoren wat het oplevert. Onderzoek moet uiteindelijk altijd de praktijk dienen. Goed onderbouwde kennis ontwikkelen die laat zien wat werkt in de praktijk. Dat inspireert mij.

Wapenfeiten van Mirella Minkman

Publicaties

Artikelen en publicaties van Mirella Minkman

Verlangen naar integraliteit

Lees publicatie

Waardegedreven governance in 2017

Lees publicatie

Over nieuwe governancecode: 'Soms bestuurlijk ongehoorzaam'

Lees publicatie

Rapport onbegrepen gedrag dementie

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten