Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Rianne Gijzen

Adviseur

Rianne  Gijzen

'Goede zorg mag geen kwestie zijn van toeval of geluk'

Vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, geheugenproblemen, somberheid. Slechts een greep uit de veelvoorkomende problemen bij kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ik vind het belangrijk dat zorgverleners en onderwijsprofessionals NAH en de gevolgen beter (h)erkennen en begrijpen. Dat doe ik bijvoorbeeld met het onderwijsprotocol voor docenten en begeleiders. Maar ook door onderzoek te doen.

Mijn eerste kennismaking

Al op mijn tweede dag stage bij Sophia Revalidatie ging ik een dag mee zeilen met een aantal jongeren met NAH. Een jongen had hersenletsel opgelopen na een verkeersongeval. Concentratieproblemen belemmerden hem in het volgen van colleges van zijn HBO-opleiding. Ik zag bij hem de worsteling: hoe ga ik mijn toekomst invullen als ik de opleiding niet kan afronden? De impact van de (onzichtbare) gevolgen van het hersenletsel op het leven van de jongeren raakt mij.

Zoveel verhalen

Maar ook de verhalen van ouders van een kind met NAH zijn indrukwekkend. Een van deze ouders vertelde me: 'Onze dochter is nu bijna twee jaar geleden geopereerd aan een hersentumor. Een jaar geleden had ze veel klachten en liepen we compleet vast in onze zoektocht naar hulp'. Dagelijks zóveel zorgen, jarenlang, en niet de juiste hulp kunnen vinden… Precies daarom probeer ik de noodzaak voor verbetering van de nazorg voor kinderen met een hersentumor onder de aandacht te brengen.

Wapenfeiten van Rianne Gijzen

  • Geeft workshops over BrainSTARS: een educatief programma voor ouders, leerkrachten en begeleiders van kinderen en jongeren met NAH
  • Onderzoekt vraagstukken op het gebied van vrijheidsbeperking en effectiviteit van zorgopleidingen
  • Werd voor haar master-thesis bekroond met de Prof. Dr. Adri Vermeer Award

Artikelen en publicaties van Rianne Gijzen

Bied passende hulp aan kinderen met niet-aangeboren hersenletsel

Lees publicatie

Richtlijn Gezinsbegeleiding Ouder & NAH

Lees publicatie

Toolkit Gezinsbegeleiding Ouder & NAH

Lees publicatie

Handleiding BrainSTARS

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten