Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

In voor Mantelzorg officieel van start

In voor Mantelzorg, een programma van Vilans en Movisie, is officieel van start gegaan. Meedoen? Meld u voor 1 juli aan.

In voor Mantelzorg, een programma van Vilans en Movisie, is officieel van start gegaan. In voor Mantelzorg wil de samenwerking tussen mantelzorgers en beroepskrachten en de ondersteuning van mantelzorgers verbeteren. Hiervoor biedt het programma organisaties een innovatietraject op maat onder begeleiding van een adviseur. Organisaties die hiervoor belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden via een aanvraagformulier op de website van In voor Mantelzorg. Hier is ook meer informatie te vinden over voorwaarden en criteria voor deelname. Er kunnen maximaal 80 organisaties meedoen. Aanmelden is mogelijk tot 1 juli 2014.

In voor Mantelzorg richt zich op organisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg en eerstelijnszorg en ziekenhuizen en revalidatiecentra. Ook kunnen zorgorganisaties zich aanmelden die cross-sectoraal werken in bijvoorbeeld een samenwerkingsverband met een welzijnsorganisatie en/of een gemeente.

Bijeenkomsten

Voor de thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptensector en GGZ, organiseert In voor Mantelzorg eind juni en begin juli informatiebijeenkomsten. Hier worden de werkwijze van het programma en voorwaarden en criteria toegelicht. Ook krijgen deelnemers informatie over tools ter verbetering van de samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers.

Voor ziekenhuizen, revalidatiecentra en zorggroepen in de eerstelijnszorg zijn geen bijeenkomsten gepland. Zij kunnen hun belangstelling kenbaar maken via het aanvraagformulier op de website van In voor Mantelzorg. Een adviseur van In voor Mantelzorg neemt dan contact op.

Motie

Met het programma In voor Mantelzorg geeft het ministerie van VWS handen en voeten aan een deel van de motie Van der Staaij c.s. van 30 oktober 2013, waarin wordt gepleit voor betere samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers. In deze motie is ook aandacht gevraagd voor ondersteuning van gemeenten en werkgevers. Gemeenten krijgen een financiële impuls waarmee ze zelf met hun maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders, gebruik kunnen maken van ondersteuning. De uitvoering van In voor Mantelzorg is in handen van Vilans en Movisie. Het ministerie van VWS financiert het programma. Lees het bericht In voor Mantelzorg brengt samenwerking mantelzorger en zorgmedewerker op gang

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '913' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten