Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Vilans en BigMove ondersteunen eerstelijns zorgorganisaties, verzekeraars en gemeenten

Niet alleen aandacht voor ziekte en zorg, maar ook voor gedrag en gezondheid

Vilans en BigMove gaan samenwerken rond het thema gedrag en gezondheid. Stannie Driessen van Vilans en Louis Overgoor van BigMove ondertekenden op 1 juli de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen.

BigMove is ontwikkelaar van de GG-methodiek, waarmee zorgorganisaties aandacht voor gedrag en gezondheid (GG) structureel kunnen inbedden in hun werkproces. BigMove en Vilans ondersteunen samen eerstelijns zorgorganisaties, verzekeraars en gemeenten die de GG-methodiek willen implementeren in chronische zorgprogramma’s of in de aanpak van een sociaal wijkteam. De GG-methodiek omvat een specifieke aanpak en e-health toepassing (app), inclusief een registratiesysteem.

Gedrag en gezondheid in de eerstelijn

Een mens is meer dan zijn (chronische) ziekte. Daarom is niet alleen aandacht nodig voor ziekte en zorg, maar ook voor gedrag en gezondheid. Met de GG-methodiek kunnen eerstelijns zorgorganisaties de chronische zorg verbeteren. Patiënten krijgen meer aandacht als mens, niet alleen als patiënt. Zij nemen meer de regie over hun eigen gezondheid, waardoor hun ervaren gezondheid en functioneren verbetert. Zorgverleners ervaren zo dat ze echt van betekenis kunnen zijn.

Gedrag en gezondheid in het sociaal wijkteam

De overheid stuurt op participatie en eigen regie van burgers. Burgers meer regie geven over hun gezondheid en welzijn, kan veel winst opleveren. De burger ervaart zijn eigen kracht, ervaart meer gezondheid en kan beter functioneren en participeren. En de kosten dalen doordat de burger minder zorg en ondersteuning nodig heeft. Burgers meer regie geven klinkt eenvoudig, maar is het niet. Zowel voor zorg- en welzijnsprofessionals als voor burgers betekent dit een grote omslag in denken en doen. Vilans en BigMove begeleiden professionals vanuit het sociaal wijkteam bij deze verandering. Wat betekent het voor professionals als zij de regie werkelijk bij de burger leggen? Hoe zorg je goed voor de burger met ‘je handen op je rug’?

Meer weten?

  • Lees verder op de website van BigMove

Neem contact op met Stannie Driessen s.driessen@vilans.nl, (06) 22 81 01 07 of Louis Overgoor louisovergoor@bigmove.nu

Stannie Driessen en Louise Overgoor

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '276' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten