Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Onnodige zorghandelingen in de thuiszorg gezocht!

Vilans ondersteunt vijf thuiszorgteams bij het opsporen en terugdringen van onnodige zorghandelingen. Meld ook uw voorbeelden!

Komend half jaar ondersteunt Vilans vijf thuiszorgteams bij het opsporen en terugdringen van onnodige zorghandelingen. Het afschaffen van onnodige zorg verbetert niet alleen de kwaliteit van zorg, maar kan ook zorgen voor een flinke kosten- en tijdsbesparing.

Onnodige zorghandelingen zijn handelingen die overbodig, zeer inefficiënt én onplezierig, of zelfs schadelijk zijn voor de cliënt. Veel van deze handelingen zitten zo ingebakken, dat ze onderdeel van de zorg zijn geworden. Zonder dat men zich bewust is van de noodzaak ervan. Denk bijvoorbeeld aan: routinematig blaasspoelen ter voorkoming van verstopping van de katheter of ter voorkoming van urineweginfecties, dagelijks traditioneel zwachtelen, een extra inlegger in een incontinentiebroek of dagelijks verwisselen van de urineopvangzak van een blaaskatheter.

Kent u veelvoorkomende zorghandelingen in de thuiszorg die onnodig zijn? Laat deze dan weten aan Vilans!

Onnodige zorghandelingen gezocht

Vilans heeft verschillende onnodige zorghandelingen op een rij gezet en beschreven. Nu zijn we op zoek naar meer voorbeelden van onnodige zorghandelingen die uitgevoerd worden in de thuiszorg. Mail uw voorbeelden naar Manon Metselaar.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '448' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten