Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Vilans en Movisie lanceren programma In voor Mantelzorg

Samen begeleiden ze zorgaanbieders in het beter samenwerken met en beter ondersteunen van mantelzorgers.

Vilans en Movisie lanceren het programma In voor Mantelzorg. Hierin begeleiden ze zorgaanbieders in het beter samenwerken met en het beter ondersteunen van mantelzorgers. Het programma wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Er is hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

In voor Mantelzorg richt zich op zorgaanbieders in de ouderen- en gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen en revalidatiecentra, thuiszorg en eerstelijnszorg. Zij kunnen een innovatietraject volgen, waarin ze concrete maatwerkadviezen krijgen over hoe zij mantelzorgers beter kunnen ondersteunen en hoe ze de samenwerking tussen beroepskrachten en mantelzorgers kunnen verbeteren. Innovatie en implementatie staan hierin centraal. Hiermee volgt In voor Mantelzorg de werkwijze van het succesvolle Vilans/VWS-programma  In voor zorg!, waarin zorgaanbieders de mogelijkheid krijgen om innovatieve trajecten te implementeren voor het maken van een professionaliseringslag.

De kennis die in deze trajecten wordt opgedaan, verspreidt In voor Mantelzorg via onder andere webinars, zodat de gehele zorgsector van de ervaringen kan profiteren. Bijzonder element is een campagne om zorgmedewerkers op te leiden tot ambassadeurs die op inspirerende wijze met het onderwerp samen met mantelzorgers in hun organisatie aan de slag gaan.

De bedoeling is om 80 organisaties en 2500 medewerkers te bereiken en hen te ondersteunen bij een toekomstbestendige visie op mantelzorg. De belangen-, beroeps- en brancheorganisaties zullen hierbij  regelmatig worden geconsulteerd voor advies.

Motie Van der Staaij

Met het programma In voor Mantelzorg geeft het ministerie van VWS handen en voeten aan een deel van de motie Van der Staaij c.s. van 30 oktober 2013, waarin wordt gepleit voor extra ondersteuning van mantelzorgers. In deze motie is ook aandacht gevraagd voor ondersteuning van gemeenten en werkgevers. Gemeenten krijgen eveneens een financiële impuls waarmee ze zelf met hun maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders, gebruik kunnen maken van het programma. 

Meer over het programma In voor Mantelzorg maken Vilans en Movisie begin mei bekend. Vanaf dan kunnen organisaties zich aanmelden voor een innovatietraject en is meer duidelijk over criteria en voorwaarden waaraan een project moet voldoen.  Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Laat dan in dit online formulier uw contactgegevens achter.

Meer over In voor Mantelzorg vindt u binnenkort op de website www.invoormantelzorg.nl

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '936' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten