Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Zorg onderbouwd met het erkenningstraject interventies

Vilans werkt aan een erkenningstraject voor interventies in de langdurende zorg. Ontwikkelaars van interventies kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Vilans werkt aan een erkenningstraject voor interventies in de langdurende zorg. Ontwikkelaars van interventies kunnen zich vanaf nu aanmelden. In de gehandicapten- en ouderenzorg zijn veel goede interventies ontwikkeld. Toch zijn ze voor professionals moeilijk te vinden, laat staan te vergelijken.

Het erkenningstraject geeft inzicht in goed onderbouwde en/of effectieve interventies. Vilans maakt deze interventies centraal en online toegankelijk. Zo ontstaat overzicht én inzicht in de kwaliteit. Doe mee en meld ook jouw interventie aan!

Erkend door experts

Een commissie van onafhankelijke experts (hoogleraren en ervaren mensen uit praktijk en beleid) beoordeelt de interventies op kwaliteit. De commissie kan een interventie erkennen als ‘goed onderbouwd’ of ‘effectief’. Er is een commissie voor de ouderenzorg en een voor de gehandicaptenzorg.

Voor wie

Het traject is bedoeld voor:

  • Ontwikkelaars en licentiehouders in de gehandicapten- en ouderenzorg die hun interventie willen laten erkennen. Een erkenning heeft veel voordelen:
    • evaluatie van de interventie door experts
    • een interventie die goed vindbaar is
    • landelijke bekendheid voor ontwikkelaar en organisatie.
  • Gedragskundigen, behandelaren, stafmedewerkers, managers, uitvoerend medewerkers en docenten in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg die overzicht en inzicht willen in de kwaliteit van interventies.

Door wie

Vilans voert dit erkenningstraject uit. We werken toe naar aansluiting bij het erkenningstraject interventies van NJi, RIVM/CGL, NISB, NCJ en MOVISIE. Erkende interventies publiceren we op kennispleinnah.nl, kennispleingehandicaptensector.nl en zorgvoorbeter.nl. Erkende interventies worden ook als good practice opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van het Kwaliteitsinstituut.

Doe mee!

Interventies worden in volgorde van aanmelding behandeld. Dus hoe eerder je een interventie aanmeldt, hoe sneller deze in procedure wordt opgenomen. Benieuwd wat goed onderbouwde en effectieve interventies voor uw organisatie kunnen betekenen? Of wilt u meer informatie over het traject of de te nemen stappen? Wij helpen u graag verder.

Marjolein Herps m.herps@vilans.nl (030) 789 2474

Meer informatie

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '154' in onderstaand controle veld.

omschrijving van deze visual

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten