Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

5 tips voor ondersteuning van gezinnen met een kind met NAH

Zestien lichamelijk gehandicaptenorganisaties ontwikkelden aanbod voor NAH-specifieke gezinsondersteuning. Lees hun 5 tips!

Wat is belangrijk in de ondersteuning van gezinnen met een kind met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Met ondersteuning van Vilans ontwikkelden 16 lichamelijke gehandicaptenzorgorganisaties een aanbod voor NAH-specifieke gezinsondersteuning. Zij geven deze tips!

1. Start met beeldvorming.

Breng het functioneren van het kind en de draagkracht en draaglast van het gezin in kaart. 

2. Werk systeemgericht.

Ondersteun niet alleen het kind of de jongere met NAH, maar het hele gezinssysteem en besteed aandacht aan de afstemming met andere betrokkenen, zoals school. 

3. Werk vanuit de krachten van het gezin.

Ga uit van de mogelijkheden en de motivatie van het gezin en het kind.

4. Bied informatie over NAH

Bied ouders en kinderen informatie over NAH en de gevolgen ervan. BrainSTARS is een behulpzaam educatief programma voor ouders, docenten en andere betrokkenen. Bekijk de psycho-educatiekoffer voor meer psycho-educatiemateriaal. 

5. Heb aandacht voor verliesverwerking.

In elke levensfase doet zich het besef voor van ‘hoe het had kunnen zijn, maar niet is’.

Meer weten?

Lees de Richtlijn en Toolkit voor meer informatie over gezinsondersteuning en beschikbare methodieken en tools. Benieuwd welke organisaties ambulante ondersteuning bieden aan gezinnen met een kind met NAH? Bekijk de landkaart.

Wilt u een ondersteuningsaanbod ontwikkelen en implementeren voor gezinnen met een kind met NAH of uw aanbod verbeteren? Vilans kan u helpen met het ontwikkelen, implementeren en beter vindbaar maken van uw aanbod. Bekijk ons aanbod.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '907' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten