Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Richtlijn Gezinsbegeleiding Kind & NAH

Richtlijn voor hulpverleners die betrokken zijn bij de begeleiding van een gezin met een kind met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Een richtlijn voor de behandeling en begeleiding van een gezin met een kind met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De richtlijn is bedoeld voor managers, gedragskundigen en ambulant begeleiders van zorgorganisaties.

Doel van de richtlijn is professionele en NAH-specifieke gezinsbegeleiding tot stand brengen, die recht doet aan de ondersteuningsbehoefte van gezinnen met een thuiswonend kind met NAH.

Managers van organisaties krijgen advies en inzicht hoe zij de gezinsbehandeling en -begeleiding kunnen inrichten en hun medewerkers hierbij kunnen ondersteunen. Zorgprofessionals (gedragskundigen en begeleiders) vinden in de richtlijn belangrijke aanwijzingen die hen helpen richting te geven aan de begeleiding en behandeling.

De Richtlijn sluit aan bij de Toolkit NAH. Veertien zorgaanbieders passen de richtlijn, toolkit en psycho-educatiekoffer toe. Bekijk de adressenlijst zorgaanbieders gezinsondersteuning NAH (pdf) en de kaart van Nederland met een overzicht van de zorgaanbieders (jpg).

Met deze zorgorganisaties is in een intensief meerjarig traject een specifiek NAH-zorgaanbod ontwikkeld, dat voorziet in een grote behoefte bij gezinnen. Een aantal begeleiders, gedragskundigen en managers delen hun ervaring in onderstaande film.

Auteur(s) Rianne Gijzen
Jaar jan. 2012
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Betere nazorg nodig voor mensen met NAH

Lees publicatie
publicatie

Kwetsbare cliënten door transitie tussen wal en schip

Lees publicatie
publicatie

Lesbrief niet-aangeboren hersenletsel

Lees publicatie
publicatie

Maatschappelijke business case NAH-gezinsondersteuning

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten