Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Verbetertraject - Productive Care

De ouderenzorg is altijd in verandering. Er is minder collectieve financiering, scheiding van wonen en zorg. Cliënten willen meer invloed, medewerkers willen voldoende tijd voor de directe zorg. Wilt u meer tevreden medewerkers en betere kwaliteit van zorg? Productive Care maakt dat mogelijk. 

Wat we gaan doen

Met Productive Care leren medewerkers effectiever om te gaan met tijd en materialen.

Zo min mogelijk verspilling

Productive Care is gebaseerd op Lean Management: maximale waarde voor de cliënt realiseren met zo min mogelijk verspilling. Dat gebeurt op 4 thema’s:

 1. kwaliteit en veiligheid
 2. medewerkerstevredenheid
 3. cliëntbeleving
 4. bedrijfsvoering

Het programma start met een workshop waarin het management, de interne projectleider en de teamleiders de strategische doelen van de organisatie verbinden met Productive Care.

Modules op maat

Medewerkers volgen 4 basismodules die de logistieke en persoonlijke inzet verbeteren:

 • het cliëntperspectief
 • hoe doen we het nu
 • een goed georganiseerde afdeling
 • de cliëntsituatie in één oogopslag

Na deze basismodules volgen 7 procesmodules (bijvoorbeeld over maaltijden, medicijnen en/of overdracht) om de werkprocessen op orde te brengen en doelmatiger in te richten. Medewerkers kiezen zelf welke modules voor hen relevant zijn.

Waarom Vilans

Samen met CBO, CC zorgadviseurs en TNO Management Consultants heeft Vilans deze Engelse methode geschikt gemaakt voor de Nederlandse ouderenzorg. Dit unieke samenwerkingsverband heeft als enige een certificaat gekregen om dit programma in Nederland aan te bieden.


Wat het oplevert

Vilans Betaalbare zorg en kwaliteit

Medewerkers doen minder onnodig werk en hebben zo tot 30% meer tijd voor cliënten en hun familie. Daardoor ervaren ze meer voldoening en zijn ze meer gemotiveerd. De kwaliteit en veiligheid van de zorg verbetert en er is meer aandacht voor cliënten. Ook na de implementatie blijven teams verbeteren, afspraken bijstellen en modules herhalen. Zo worden de resultaten geborgd.

Productive Care is ontwikkeld door de National Health Service (NHS) en is in Engeland zeer succesvol. De ziekenhuisvariant levert per ziekenhuis minimaal drie miljoen euro per jaar op.

Zoekt u naar een efficiencyslag voor uw medewerkers?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  Teamleiders, uitvoerend professionals en een interne projectgroep.

 • Interessant voor

  Organisaties in de ouderenzorg.

 • Doorlooptijd

  De methode kent 11 modules van elk 8 weken. Het traject duurt minimaal 9 maanden, de totale duur hangt af van het aantal modules. De interne projectleider besteedt circa 10 uur per week.

 • Investering

  Vanaf 40.000 euro, afhankelijk van het aantal modules en het aantal deelnemende afdelingen.

foto Else Stapersma

Else Stapersma

Adviseur Betaalbare zorg en kwaliteit

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten