Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Intervisie - Coaching voor coördinatoren

De rol van keten- of netwerkcoördinator is uitdagend maar niet eenvoudig. Een coördinator heeft geen hiërarchische positie. Vaak ervaren de leden de samenwerking als iets ‘dat erbij komt’. Dan is het de kunst om de partners betrokken te houden. Met onze coaching krijgt u de juiste tools in handen.

Wat we gaan doen

Tijdens dit coachingstraject krijgt u zicht op uw rol als trekker, op uw sterke punten en verbeterpunten. Dit kan individueel of in een kleine groep.

Elementen in het coachingstraject zijn:

 • Een netwerkanalyse
  Dit geeft u inzicht in de positie van de keten of het netwerk. U leert hoe u van eigenaar tot mede-eigenaar wordt om de verantwoordelijkheden te spreiden.
 • Relevante tools
  Vilans reikt u tools en modellen aan die u helpen in de aansturing van de keten of het netwerk. Zoals het Ontwikkelingsmodel voor ketenzorg en het Chronic Care Model
 • Gespreksvaardigheden
  U ontwikkelt de vaardigheid om in gesprekken de verschillende perspectieven van gesprekspartners te onderkennen.

Waarom Vilans

Onze adviseurs hebben veel kennis van en ervaring met het optimaliseren van de samenwerking in ketens en netwerken. Het door Vilans ontwikkelde, gevalideerde Ontwikkelingsmodel voor ketenzorg vormt hierbij de basis. We begeleidden meer dan 150 ketens waronder 67 CVA ketens en 40 diabetesketens.


Wat de coaching oplevert

Na het coachingstraject heeft de coördinator meer relevante kennis en vaardigheden. Deze stellen hem in staat de samenwerking in de keten te verbeteren.

Vilans Ketens & netwerken
 • De eerste stappen naar een beter  gestroomlijnde keten. De ketencoördinator beschikt over kennis en vaardigheden waarmee hij de samenwerking in de keten verder kan verbeteren. De coördinator is beter in staat  hoe hij de verschillende ketenpartners mee krijgt in vervolgstappen.
 • Goede samenwerking tussen professionals in een keten of een netwerk verhoogt de kwaliteit van zorg en de tevredenheid van cliënten.

Wilt u de samenwerking naar een hoger niveau tillen?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  Trekkers van een keten of netwerk, samengesteld uit meerdere organisaties. Dit kan een keten- of netwerkcoördinator zijn, een wijkregisseur, coachend leidinggevende.

 • Interessant voor

  Ketens of netwerken die bestaan uit mensen van meerdere organisaties.

 • Doorlooptijd

  Het traject loopt 3 maanden. De coaching kan zowel individueel als in een groep: Individuele coaching: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur gehouden en een afsluitend gesprek van 1 uur Groepscoaching: 3 bijenkomsten van 4 uur (vanaf 4 personen)

 • Investering

  Individuele coaching: €1.650 Groepscoaching: € 995 per deelnemer, minimaal 5 deelnemers

foto Monique Spierenburg

Monique Spierenburg

Expert Ketens en netwerken

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten