Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Verbetertraject - Implementatie gezinsondersteuning

Gezinnen met een kind met NAH worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Verwijzers zijn niet op de hoogte van het aanbod of het aanbod sluit niet aan bij de vraag. Vilans helpt u het aanbod voor deze gezinnen te ontwikkelen en op de kaart te zetten. We zorgen ervoor dat uw aanbod gezien én gevonden wordt in de regio.

Wat we gaan doen

Gezinnen met een kind met NAH krijgen niet altijd de zorg die zij nodig hebben. Samen met Vilans ontwikkelt u ondersteuningsaanbod dat aansluit bij hun behoeften en goed vindbaar is voor gezinnen én verwijzers. Een aantal begeleiders, gedragskundigen en managers delen hun ervaringen met dit ontwikkeltraject in onderstaande film.

Gezin versterken

We helpen bij het onderbouwen en ontwikkelen van uw gezinsondersteuning. We zorgen ervoor dat uw aanbod beter vindbaar is voor gezinnen én verwijzers. We onderzoeken waar uw ondersteuning uit bestaat en wat dit vraagt van de medewerkers. We kijken naar het kind met NAH, maar vooral ook hoe we het gezin kunnen versterken. Dat past in de visie van de overheid: zorg dichtbij huis, ondersteuning vanuit het netwerk.

Inzicht en adviezen

We gebruiken beproefde instrumenten, zoals de Richtlijn en de Toolkit Gezinsondersteuning en BrainSTARS. Vilans heeft deze succesvolle Amerikaanse methodiek vertaald, bewerkt en geïntroduceerd in Nederland. De methodiek staat beschreven in een handboek voor ouders, leerkrachten en begeleiders. Het geeft inzicht in de gevolgen van NAH en praktische adviezen over omgaan met gedrags- en leerproblemen.

Waarom Vilans

De medewerkers van Vilans kennen de problemen in gezinnen met een kind met NAH. We hebben veel ervaring met het ontwikkelen van instrumenten en invoeren van nieuwe werkwijzen. Samen met 14 gehandicaptenzorgorganisaties hebben we een Richtlijn, Behandelkader, Toolkit en Psycho-educatiekoffer ontwikkeld om gezinnen met een kind met NAH beter te ondersteunen.


Wat het oplevert

Samen met Vilans ontwikkelt u ondersteuningsaanbod dat aansluit bij de behoeften van gezinnen en goed vindbaar is voor gezinnen én verwijzers.

Vilans Niet-aangeboren hersenletsel

Een onderbouwde systeemgerichte werkwijze om gezinnen met een kind met NAH te ondersteunen.

Andere organisaties en professionals in de regio weten uw aanbod te vinden.

Wilt u een passend ondersteuningsaanbod?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  Managers, beleidsmedewerkers, gedragswetenschappers, begeleiders en verpleegkundigen.

 • Interessant voor

  Zorgorganisaties in gehandicaptenzorg, thuiszorg en revalidatie.

 • Doorlooptijd

  Circa 9 maanden.

 • Investering

  Circa € 10.000.

foto Rianne Gijzen

Rianne Gijzen

Senior adviseur Niet-aangeboren hersenletsel

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten