Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Advies - Visieontwikkeling persoonsgerichte zorg

Iedere patiënt gaat op zijn eigen manier met ziektes om. Een standaardbehandeling bestaat niet, zorg en ondersteuning op maat is het motto. Maar persoonsgerichte zorg vraagt om specifieke competenties van zorgverleners. Met Vilans ontwikkelt u een visie op persoonsgerichte zorg en helpt u uw medewerkers op weg.

Wat we gaan doen

Succesvol werken aan persoonsgerichte zorg begint bij de zorgverleners. Zij moeten de urgentie voelen om anders te werk te gaan.

Tijdens een startsessie:

 • Brengen zorgverleners cases in en bespreken we de noodzaak van een eigen aanpak voor iedere patiënt.
 • Bespreken we de rol van de zorgverlener. Hij is behandelaar én coach.
 • Komt het werken met individuele zorgplannen en zelfmanagementondersteuning aan bod.


Multidisciplinaire teams benoemen tijdens een visiebijeenkomst de belangrijkste onderdelen van persoonsgerichte zorg en wat zij nodig hebben om hieraan te werken. Dit verwerken we tot visierapport met gerichte verbeterpunten voor het management/bestuur. In een vervolgtraject helpt Vilans graag bij de implementatie van Persoonsgerichte zorg.

Waarom Vilans

Vilans schreef een White paper waarin we kiezen voor persoonsgerichte zorg. Hulpverleners en verzekeraars reageerden enthousiast over het gedachtengoed en onderschrijven de noodzaak tot verandering.


Wat het traject oplevert

Persoonsgerichte zorg biedt uw patiënten passende ondersteuning.

Vilans Ketens & netwerken

Persoonsgerichte zorg gaat uit van gezamenlijke besluitvorming en werken in multidisciplinaire teams. Onderzoek wijst uit dat dit leidt tot meer tevredenheid bij de patiënt en een hogere kwaliteit van leven. Ook draagt het bij aan een betere hulpverlenerpatiëntrelatie. Goed geïnformeerde patiënten maken de juiste keuzes voor zichzelf en dat zijn vaak niet de duurste.

Wilt u een een visie op persoonsgerichte zorg ontwikkelen?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  De multidisciplinaire teams binnen zorggroepen en gezondheidscentra en het management.

 • Interessant voor

  Professionals en management van eerstelijns zorggroepen en gezondheidscentra.

 • Doorlooptijd

  2 tot 3 dagdelen per team in een periode van 4 tot 6 weken. Voor de implementatie zijn verschillende modules beschikbaar waaronder het implementatietraject zelfmanagement en ‘werken met een individueel zorgplan ‘.

 • Investering

  € 3500,- voor een visietraject binnen een multidisciplinair team of gezondheidscentrum.


Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten