Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Verbetertraject - Zelfmanagement en individueel zorgplan

Patiënten helpen zelf regie te voeren over hun gezondheid, dat is zelfmanagementondersteuning. Individuele zorgplannen zijn dan een goed hulpmiddel. Zorgverzekeraars stellen zo'n plan steeds vaker verplicht. Vilans helpt zorggroepen en huisartsenpraktijken bij het ontwikkelen en invoeren.

Wat we gaan doen

Een heldere visie is het vertrekpunt: alleen dan weet iedereen waarnaar hij op weg is én waarom. Vervolgens komen we in overleg tot een passend plan van aanpak.

We maken samen een keuze voor praktische zelfmanagementtools en bekijken welke rol een patiëntenportaal kan vervullen.

In de implementatiefase kan Vilans de rol van projectleider vervullen en medewerkers trainen om ze voor te bereiden op hun nieuwe rol. Stapsgewijs werken we toe naar een nieuwe werkwijze. Die we uiteraard graag evalueren.

Waarom  Vilans

Vilans is dé expert op het gebied van zelfmanagement en individuele zorgplanning. We begeleidden en trainden ruim 35 gezondheidscentra en zorggroepen bij het invoeren van zelfmanagementondersteuning in de dagelijkse praktijk. Klanten gaven ons in de evaluatie gemiddeld een 8,5.


Wat het traject oplevert

De doelen en mogelijkheden van de patiënt vormen het uitgangspunt, daardoor voelt de patiënt zich beter gehoord.

Vilans Ketens & netwerken

Het traject draagt bij aan hoogstaande kwaliteit van zorg voor chronisch zieken tegen aanvaardbare kosten. U voldoet aan de zorgstandaarden, de wensen van patiënten en de eisen van de zorgverzekeraar.

Wilt u kwaliteit van zorg voor chronisch zieken?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  Huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten, apothekers en leidinggevenden.

 • Interessant voor

  Zorggroepen, gezondheidscentra en huisartsenpraktijken

 • Doorlooptijd

  1 tot 2 jaar

 • Investering

  Vanaf € 30.000, afhankelijk van de invulling van het traject en de grootte van de organisatie. Deeltrajecten zijn mogelijk.

foto Jeroen Havers

Jeroen Havers

Senior adviseur Persoonsgerichte zorg

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten