Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Training - Zelfmanagement

Met een individueel zorgplan (IZP) helpt u mensen met een chronische ziekte zelf regie te houden. Zorgverzekeraars stellen zo’n plan steeds vaker verplicht. Met deze korte training weet u wat het IZP inhoudt en hoe u zelfmanagement in de praktijk kunt ondersteunen en integreren.

Wat we gaan doen

Meer regie voor de patiënt, meer werkplezier voor de professional

We starten de eerste bijeenkomst met het patiëntenperspectief, vertelt door een ervaringsdeskundige. Mede op basis van dit verhaal formuleren deelnemers tips hoe zij het ondersteunen van zelfmanagement kunnen integreren in hun dagelijkse consultvoering. Deelnemers oefenen daarna met deze tips in korte consulten. Na deze bijeenkomst krijgen deelnemers de opdracht om gedurende 2 tot 3 weken aan de slag te gaan met het ondersteunen van zelfmanagement in een consult. 

Delen van succesverhalen

In de tweede bijeenkomst koppelen de deelnemers hun ervaringen aan elkaar terug. De nadruk komt hierbij te liggen op het delen van succesverhalen en openstaande vragen. Lastige gesprekken met patiënten worden besproken en eventueel geoefend. In het tweede deel van deze bijeenkomst maken deelnemers kennis met het IZP en krijgen ze de opdracht om in de praktijk hiermee aan de slag te gaan gedurende 2 tot 3 weken.

Werken met IZP

In de derde bijeenkomst delen de deelnemers de ervaringen met het werken met het individueel zorgplan. Wat ging goed en waar liggen nog vragen? In het laatste deel van deze bijeenkomst gaat elk team aan de slag met het concreet vormgeven in hun praktijk van het visiedocument voor zelfmanagementondersteuning zoals door de voorlopergroep is vastgesteld.

Waarom  Vilans

Vilans is dé expert op het gebied van zelfmanagement en individuele zorgplanning. We begeleidden en trainden ruim 35 gezondheidscentra en zorggroepen bij het invoeren van zelfmanagementondersteuning in de dagelijkse praktijk. Klanten gaven ons in de evaluatie gemiddeld een 8,5.


Wat het traject oplevert

Werken met een individueel zorgplan: de patiënt voelt zich gehoord en alle partijen weten wat van hen wordt verlangd.

Vilans Persoonsgerichte zorg - zelfmanagement training

Het traject draagt bij aan hoogstaande kwaliteit van zorg voor chronisch zieken tegen aanvaardbare kosten. U voldoet aan de zorgstandaarden, de wensen van patiënten en de eisen van de zorgverzekeraar.

Wilt u zelfmanagement implementeren in uw organisatie?

We maken voor u graag een voorstel op maat.

 • Met wie

  Huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten en fysiotherapeuten.

 • Interessant voor

  Zorggroepen en gezondheidscentra.

 • Doorlooptijd

  De module bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3 uur met een maand tussentijd.

 • Investering

  € 3.500,- voor maximaal 12 deelnemers, inclusief materialen en exclusief catering en locatiekosten.


Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten