Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Onderzoek - Scan Vrijheidsvergroting

De Scan Vrijheidsvergroting geeft een objectief beeld van de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen in uw organisatie en biedt aanknopingspunten tot verbeteren. Vilans helpt bij het vinden van een optimale balans tussen vrijheid en veiligheid.

Wat we gaan doen

Vilans helpt zorgaanbieders meer inzicht te krijgen in de vrijheidsbeperkende maatregelen die ze toepassen en de mogelijkheden ze af te bouwen.

Staat het afbouwen van vrijheidsbeperkende maatregelen al langer op de agenda? Dan is het belangrijk te weten waar de organisatie nu staat. Past uw organisatie nog veel vrijheidsbeperkende maatregelen toe in vergelijking met andere? Voldoen de procedures aan de nieuwe wet Zorg en Dwang? Pas als u inzicht heeft in deze en andere vragen, weet u welke verbeterpunten er nog zijn.

Optimale balans

De scan Vrijheidsvergroting geeft een objectief beeld over inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen in de organisatie en biedt concrete verbetermogelijkheden. Het advies helpt in de organisatie te werken naar een optimale balans tussen vrijheid en veiligheid.

Waarom Vilans

Vilans heeft veranderkundige kennis én weet alles over vrijheidsbeperkende maatregelen. Meer dan 100 zorgorganisaties gingen u voor en werkten met succes  aan het afbouwen van vrijheidsbeperking.  Het uitgangspunt van Vilans is dat zorgorganisaties de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen vrijwel altijd kunnen terugbrengen.


Wat het oplevert

De organisatie wordt doorgelicht op basis van zes kwaliteitscriteria die bepalend zijn bij het terugdringen van vrijheidsbeperking.

Vilans Vrijheidsbeperking

Aan het eind van de scan presenteren wij de resultaten en ontvangt u een interpretatie- en adviesrapport. Hierin staat welke kwaliteiten de organisatie heeft en welke verbeterpunten er zijn. Het advies gaat uit van de wet Zorg en dwang. Dit rapport maakt precies duidelijk wat er nog moet gebeuren om de vrijheid van cliënten te optimaliseren en te voldoen aan de nieuwe wet.

Wilt u inzicht in de mate van vrijheidsbeperking?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  Begeleiders, Raad van Bestuur, gedragsdeskundigen, (para)medici, cliënten, familie en beleidsmedewerkers bij het proces.

 • Interessant voor

  Organisaties in ouderen- en gehandicaptenzorg.

 • Doorlooptijd

  2 à 3 dagen voor interviews en invullen vragenlijsten.

 • Investering

  Ongeveer 7.000,- tot 9.000,- euro.

foto Marjolein van Vliet

Marjolein van Vliet

Expert Vrijheidsbeperking

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten