Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Verbetertraject - Aandacht voor gezondheid en gedrag

Een mens is meer dan zijn (chronische) ziekte. Aandacht voor gezondheid en gedrag is daarom net zo belangrijk als aandacht voor ziekte en zorg. De GG-methodiek helpt daarbij.

Wat we gaan doen

Wij verbeteren samen met u de ervaren gezondheid en het functioneren van uw patiënten.

Wilt u aandacht voor gezondheid en gedrag (GG) een structurele plek geven in uw zorgproces? Met de GG-methodiek kunnen zorgverleners hun patiënten helpen zelf regie te houden over hun gezondheid. En daardoor een betere gezondheid te ervaren en beter te functioneren. De GG-methodiek is ontwikkeld door BigMove.

GG-methodiek

Vilans en BigMove helpen u samen de GG-methodiek te implementeren in uw organisatie. Het verbetertraject Aandacht voor Gezondheid en Gedrag bestaat uit:

 • Ontwikkeling van een visie op gezondheid en gedrag , functioneren en participeren.
 • Ontwikkeling van een aanpak op maat voor uw organisatie, waarmee u aandacht voor GG structureel inbedt in uw zorgproces. Hierbij maakt u ook deelplannen voor specifieke doelgroepen, zoals ouderen, chronisch zieken en mensen met somatisch onverklaarbare klachten.
 • Introductie van de GG-app, een e-health-toepassing waarmee zorgverlener en patiënt samenwerken aan de gezondheidsdoelen en ervaren gezondheid van de patiënt .
 • Begeleiding bij de invoering van de methodiek, inclusief scholing van uw zorgprofessionals in de nieuwe aanpak en het werken met de GG-app. Ook intervisie maakt hiervan deel uit.
 • De registratie door de patiënt zelf in ICF-termen maakt gestandaardiseerde meting op gezondheidswinst mogelijk als onderdeel van het persoonlijk gezondheidsplan.

Waarom Vilans en BigMove

Vilans weet als geen ander wat een eerstelijns zorgorganisatie nodig heeft om te innoveren en verbeteren. Vilans is overtuigd van de waarde van de GG-methodiek van BigMove. Daarom werken onze professionals binnen dit verbetertraject nauw samen met BigMove. Zo helpen we u gedrag en gezondheid structureel in te bedden in uw zorgproces.


Wat het traject oplevert

Gezondheid en gedrag hebben een structurele plaats in uw zorgproces.

Vilans Persoonsgerichte zorg - verbetertraject Aandacht voor gezondheid en gedrag

Patiënten krijgen aandacht als mens, en niet alleen als patiënt. Zij krijgen meer invloed op hun gedrag en ondernemen meer acties, waardoor hun ervaren gezondheid en functioneren verbetert. Zorgverleners ervaren dat ze echt van betekenis kunnen zijn.

Wilt u gezondheid en gedrag van cliënten ook een goede plek in uw zorgproces geven?

We maken voor u graag een voorstel op maat.

 • Met wie

  Huisartsenpraktijk, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, welzijnsmedewerkers en andere professionals in gezondheidscentra of een wijkteam

 • Interessant voor

  Zorggroepen, gezondheidscentra, wijkteams en huisartsenpraktijken

 • Doorlooptijd

  2 jaar

 • Investering

  Vanaf € 30.000, afhankelijk van de invulling van het traject en de grootte van uw organisatie. Deeltrajecten zijn ook mogelijk.

foto Stephan Hermsen

Stephan Hermsen

Senior adviseur Persoonsgerichte zorg

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten