Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

5 tips voor de nieuwe zorgprofessional

Met deze tips van Vilans bereiden zorgmedewerkers zich voor op de veranderingen in de zorg.

De focus van de langdurende zorg verandert naar aandacht voor het leven van de cliënt, het welzijn en de manier van wonen. Dat vraagt nogal wat van verzorgenden. Deze 5 tips bereiden u voor op deze veranderingen in de zorg van nu én in de toekomst.

1. Ontwikkel uzelf

Stilstand is achteruitgang, gaat het gezegde. Dit geldt ook in het werk. Doe wat u leuk vindt en waar u goed in bent. Wees trots op uw werk. Durf ideeën in te brengen en benoem de dingen die beter kunnen. U bent de expert!

2. Meer ondersteunen en minder zorgen

Heb oog voor de kracht van uw cliënt. Kijk eerst naar de persoon, dan naar het medisch dossier. Iemand heeft meer mogelijkheden dan u denkt. Ga meer relatiegericht dan taakgericht te werk.

3. Werk oplossingsgericht

Als het werken even niet zo lekker loopt of als er een concreet probleem is, bespreek dit dan meteen met uw collega. Bedenk samen een oplossing of verbeteringen.

4. Werk mindful

Concentreert u zich in de tijd die u met de cliënt doorbrengt helemaal op de cliënt. Zorg dat u niet wordt gestoord, zet bewust even andere dingen uit uw hoofd.

5. Use it or lose it!

Help uw cliënt te blijven doen wat hij of zij zelf nog kan!

Vilans ondersteunt

Het werk van de zorgprofessional verandert. Hij wordt expert en coach, de cliënt ervaringsdeskundige en regisseur. Dit vraagt ook een andere rol van bestuur en management. Vilans ondersteunt u bij deze transitie zodat u beschikt over een passende visie en nieuwe vaardigheden en kennis.
Bekijk ons aanbod en onze aanpak

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '763' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten