Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Beter af met minder psychofarmaca

Kick off landelijk programma ‘Beter af met minder: bewust gebruik psychofarmaca’

Cliënten in de ouderen- en gehandicaptenzorg krijgen regelmatig psychofarmaca ofwel gedragsmedicatie als ze onbegrepen gedrag vertonen. Bewust gebruik van psychofarmaca is hard nodig, maar hoe? Met het nieuwe programma 'Beter af met minder: bewust gebruik psychofarmaca' willen we het oneigenlijk gebruik van psychofarmaca terugdringen, want het kan echt!

Aanpak verminderen gedragsmedicatie

In het pilotproject over dit thema zijn veelbelovende resultaten geboekt. Het kan echt minder, met behoud van zelfrespect en kwaliteit van leven. Onze instrumenten zijn beter signaleren, monitoren van bijwerkingen, vergroten van kennis, uitvoeren van medicatiereviews en een aanpak op maat. Benieuwd wat het programma voor u betekent? Kom dan naar de startbijeenkomst.

Wanneer: Vrijdag 22 januari 2016 van 9.30 tot 13.30 uur
Waar: The Colour Kitchen Zuilen, Prinses Christinalaan 1 (Zuilen) in Utrecht
Voor wie: (Huis)artsen, psychologen, orthopedagogen, bestuurders, beleidsmakers, zorgprofessionals, medewerkers van zorgkantoren en mantelzorgers die werken of begeleiden in de ouderen –en gehandicaptenzorg
Kosten: Deelname is kosteloos

Het congres is inmiddels vol dus direct inschrijven is helaas niet meer mogelijk. U kunt zich wel aanmelden voor de wachtlijst:

Aanmelden voor programma

Beter af met minder psychofarmaca gedragsmedicatie

Programma

09.30 Ontvangst en registratie

10.00 Welkomstwoord dagvoorzitter Martijn de Greve.

10.10 Keynote speaker: Dr. Martin Appelo, psycholoog en publicist.

11.00 Minder psychofarmaca kan! Pilot-organisaties vertellen over hun ervaringen. 

11.40 Wat betekent het voor u? Een gesprek tussen u en ambassadeurs/onderzoekers, bestuurders uit pilot en projectleider Vilans over de programma-opzet en -aanpak.

12.30 Afsluitende lunch en mogelijkheid tot netwerken.

Meer informatie over psychofarmaca

Het programma 'Beter af met minder: bewust gebruik psychofarmaca' nodigt u uit tot kritisch meedenken, verrijkt uw visie en geeft praktische handvatten voor bewust gebruik van psychofarmaca. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op via psychofarmaca@vilans.nl of 030 – 230 66 15.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '346' in onderstaand controle veld.

3 reacties geplaatst
 • Meta

  schreef op 02 dec 2015

  Mijn mening is dat de positieve ontwikkeling van het rekening houden met leefplezier van de bewoner ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan minder onrust. De bewoners "moeten'' heel veel van ons omdat WIJ dit nodig vinden. Maar WAT vind de bewoner nodig?en dan daar op doorborduren en een compromis gaan sluiten. Als we meer luisteren naar de wens van de bewoner wordt ons werkplezier vergroot en is er veel minder stress op de werkvloer. Verder ben ik het met Ellen eens dat de rust tussen verzorgenden een positieve omgevingsfactor is om de onrust te verminderen.

 • ellen

  schreef op 10 nov 2015

  Id zou men meer met kleuren en geuren kunnen werken. Bv violet rustgevend licht in de avond of op drukke dagen, in de ochtend geel licht en pepermunt geur om vanzelf wakker te worden. Ook is muziek enorm belangrijk. Ik ben dan ook benieuwd wat jullie gaan vertellen! Wel, ben ik zo realistisch dat als een vaste groep ruim ingedeelde collega, s werkt de rust meer aanwezig is. Helaas wordt door ingeperkte tijd voor zorgvragers de stress hoger en de snelheid waarin je behoort te werken.

 • jolanda de mooij

  schreef op 05 nov 2015

  Helemaal mee eens- Zie het dagelijks gebeuren ik ben werkzaam in de ouderenzorg dementie. Het is goed bedoeld het heeft te maken met deskundigheid- Weet wat je Geeft en Waarom. Zoek naar onderliggende oorzaken en zoek alternatief. Dementie veranderd de mens dat moet je kunnen accepteren. Bovendien is de vraag van belang: Wiens probleem is het- van de persoon zelf of die van de zorg??

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten