Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Bijeenkomst - Een nieuwe generatie domotica

Wees op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op het gebied van domotica

Kenniscirkel Domotica Wonen en Zorg houdt u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op het gebied van domotica. We nodigen u daarvoor graag uit voor de bijeenkomst ‘Een nieuwe generatie domotica’.

Wanneer: Woensdag 16 december 2015, van 13.00 tot 17.00 uur
Waar: Bartholomeus Gasthuis, Amsterdam
Voor wie: Beleidsfunctionarissen en ICT-professionals werkzaam in de intramurale ouderen- of gehandicaptenzorg
Kosten: Deelname is gratis voor leden van de kenniscirkel. Niet-leden betalen € 115,- per persoon

Presentatie uitkomsten onderzoek

Wij deden het afgelopen anderhalf jaar onderzoek naar wat implementatie van deze nieuwe systemen voor intramurale toezichthoudende domotica voor effecten heeft op draagvlak, doelmatigheid en kwaliteit van zorg. De uitkomsten delen we graag met u tijdens deze bijeenkomst.

Ambient Intelligent Technologie

De nieuwe systemen zijn gebaseerd op een nieuw type zorgtechnologie: Ambient Intelligent Technologie (AIT), ook wel bekend als slimme sensortechnologie. Dit zijn 1 of meerdere kamerdekkende sensoren met slimme software die informatie uit de sensoren interpreteert en analyseert. Zorgorganisaties kunnen deze technologie gebruiken voor monitoring of toezichthouden zonder dat de cliënt daar iets voor hoeft te doen.

Programma

13.00 – 13.30 uur  Ontvangst met koffie en thee

13.30 – 14.00 uur  Wat betekent de nieuwe generatie domotica voor zorgorganisaties?
Uitleg van de nieuwe systemen en presentatie van de eindresultaten van het evaluatieonderzoek door Henk- Herman Nap, senior medewerker Innovatie en Onderzoek eHealth van Vilans, projectleider van het onderzoekstraject

14.00  – 14.25 uur Hoe maak je een passende keuze voor toezichthoudende domotica in de intramurale dementiezorg?
Door Johan van der Leeuw, senior adviseur Advies en Implementatie zorgtechnologie van Vilans

14.25 -  14.45 uur  Ervaringen met  UAS-technologie van ASCOM & Dutch Domotics, verteld vanuit het perspectief van de zorgorganisatie. Stichting Coloriet vertelt over de ervaringen op de locatie Laarhof te Lelystad. Door Renée Haze, adviseur Huisvesting Stichting Coloriet.

14.45  – 15.00 uur  Pauze

15.00  – 15.20 uur  Ervaringen met de Slimme Optische Sensor versie 2.0 vertelt vanuit het perspectief van de zorgorganisatie
Stichting Prisma vertelt over de ervaringen op de pilotlocatie Biezenmortel. Door Annelies van Hest, teamleider Nachtzorg bij stichting Prisma.

15.10 – 15.20 uur  Voorlopige resultaten doorontwikkeling van de Slimme Optische Sensor
Momenteel werken de bedrijven Avics en OpenXS aan een vernieuwde versie van de Slimme Optische Sensor, versie 3.0 Vilans monitort deze ontwikkeling op de locatie Talmahof (verpleeghuis) van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land te Emmeloord en deelt de voorlopige resultaten.

Meer informatie over domotica

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '543' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten