Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Congres Triple Aim

Hoe ver zijn we met Triple Aim - betere zorg met minder kosten - en hoe gaat de beweging verder?

Op 15 november organiseren we het congres (Gezondheids)werk in uitvoering over Triple Aim in Nederland. Hoe ver zijn we en hoe gaat de beweging verder? Kom naar het congres!

congres triple aim

Wanneer: woensdag 15 november 2017, van 10 tot 16 uur
Waar: Mariënhof in Amersfoort
Voor wie: Bestuurders, beleidsmedewerkers, managers, zorginkopers, onderzoekers, leden van patiënten- en gehandicaptenorganisaties en iedereen die interesse heeft in Triple Aim en de mogelijkheden voor samenwerking tussen het sociale en medische domein.
Kosten: €125,-
Meld u nu aan!

Topspreker Marc Berg over VBHC

Een van de topsprekers is Marc Berg, partner van McKinsey Verenigde Staten. Marc Berg is een Nederlandse, internationaal erkende expert in de theorie en praktijk van Value Based Health Care (VBHC). VBHC en Triple Aim zijn 2 vergelijkbare innovatieve benaderingen in de zorg, waarbij VBHC vooral wordt toegepast in de ziekenhuiszorg en Triple Aim in de eerste lijn.

8 workshops

Naast plenaire sprekers als Marc Berg, Bas van den Dungen en Caroline Baan, zijn er 8 workshops over Triple Aim-initiatieven in Nederland. Een greep uit de workshops:

  • Substitutie volgens Triple Aim (proeftuin Pelgrim Arnhem)
  • Triple Aim in het sociaal domein (regio Heerlen)
  • Pilot Populatiemanagement Enschede (gemeente Enschede en Menzis)

Bekijk het volledige programma (pdf)

Betere zorg met minder kosten

In 2014 gingen 9 proeftuinen ‘Betere zorg met minder kosten’ van start. Er waren nauwelijks voorbeelden van Triple Aim en populatiemanagement beschikbaar. Sommigen maakten gebruik van buitenlandse ervaringen, maar veel proeftuinen hebben hun eigen zoektocht doorlopen. Inmiddels zijn er buiten de proeftuinen meer initiatieven ontstaan rondom Triple Aim en populatiemanagement. Sommigen nog pril, anderen hebben al ervaring opgedaan. Deze initiatieven laten zien dat er een beweging in Nederland gaande is richting Triple Aim. Op 15 november staat de vraag centraal: hoe ver zijn we en hoe gaat de beweging verder?

Wat gaan we doen?

  • Laten zien van innovatieve Triple Aim initiatieven in het land
  • Bespreken van succesfactoren, knelpunten en voorwaarden om Triple Aim te implementeren, initiatieven toetsen aan guiding principles Triple Aim
  • Interessante thema’s: Contractinnovatie, Governance en patient experience – hoe kom je achter de behoefte van de inwoners?
  • Presenteren en bespreken van voorlopige uitkomsten van landelijke monitor over proeftuinen door RIVM
  • Interessante initiatieven laten opbrengsten zien
  • Beschikbare kennis van Triple Aim delen

We werken hiervoor samen met VWS, RIVM en Jan van Es Instituut. Neem voor inhoudelijke vragen contact op met adviseur Barbara de Groen en voor organisatorische vragen met Kiyomid van der Veer.

Meer over Triple Aim

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '70' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten