Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Kennismarkt Gehandicaptensector

De Kennismarkt staat in het teken van het VN-verdrag over gelijke rechten van personen met een beperking

Kennisplein Gehandicaptensector organiseert de Kennismarkt 2016 voor de gehandicaptensector. Dit jaar staat de Kennismarkt in het teken van het VN-Verdrag. Hoe maken we samen het VN-verdrag waar? Kom kennis delen en inspireren in festivalsfeer.

Het VN-verdrag over gelijke rechten van personen met een beperking is van ons allemaal. Maar wat houdt het eigenlijk in? Wat moet en kunt u er mee als professional in de gehandicaptenzorg? Vraagt het invoeren van het verdrag bijzondere kennis en vaardigheden? De Kennismarkt biedt ruimte voor nieuwe inzichten en goede voorbeelden van de grondslagen van het VN-verdrag: toegankelijkheid, gelijkheid, doeltreffendheid en zelfstandigheid. Op de Kennismarkt 2016 maken het onderwijs en het werkveld die voorbeelden tastbaar, door een levendige en interactieve opzet. De markt krijgt dit jaar dan ook de vorm van een festival.

Wanneer: Woensdag 2 november 2016
Waar: Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede
Voor wie: De kennismarkt is voor iedereen die betrokken is bij het toerusten van de nieuwe zorgprofessional: zorgprofessionals, wijkteams, ambtenaren, docenten en opleiders, vertegenwoordigers van het sociaal domein, wetenschappers en ondernemers in de gehandicaptenzorg. Ervaringsdeskundigen zijn natuurlijk ook aanwezig. Kortom: iedereen uit het onderwijs en het werkveld die gemotiveerd is om het VN-verdrag waar te maken, mag de Kennismarkt 2016 niet missen!
Kosten: Deelname aan de Kennismarkt kost € 195,-.

Aanmelden

Waarom het VN-verdrag als thema?

Het VN-verdrag gaat over gelijke rechten voor mensen met een beperking. De Tweede Kamer ging in januari 2016 akkoord met het verdrag en inmiddels heeft ook Eerste Kamer ingestemd. Dit heeft consequenties voor zorg en ondersteuning. Zo kunnen mensen met een beperking voortaan zelf kiezen waar en met wie ze wonen en komen er woonvormen die opname in de maatschappij sterk bevorderen. Ook dwang en drang moeten teruggedrongen worden en er wordt gewerkt aan supported decision making, om mensen met een beperking zelf keuzes te laten maken. Wat betekent dit voor de ondersteuning? Hoe leiden we zorgprofessionals zo op dat ze VN-Verdrag-proof zijn? Welke goede voorbeelden zijn er? Het kennisfestival gaat de uitdaging aan om het verdrag in één dag scherp in beeld te brengen. Een gezamenlijk gedragen beeld. Meer informatie staat op de Kennismarkt 2016-website.

Nieuwe vorm: kennisfestival

Het kennisfestival wordt in co-creatie georganiseerd door een zorgorganisatie, een cliëntenorganisatie en een onderwijsinstelling. Er is een plenair programma, maar bezoekers bepalen grotendeels zelf de invulling van hun programma. Op de dag wordt ook de prestigieuze Gehandicaptenzorgprijs uitgereikt, een onderscheiding die tweejaarlijks wordt toegekend. Het belooft een dynamische dag te worden, met als centraal punt de festivalmarkt, waar beleving en verrassing centraal staan.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '752' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten