Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Studiedag - De wijkverpleegkundige aan zet

Hoe kunt u uw positie in de wijk versterken en leiderschap tonen om de juiste zorg te kunnen bieden aan patiënten?

De positie van de wijkverpleegkundige staat onder druk door de toename van patiënten, 24-uurs beschikbaarheid en toenemende registratielast. Wat verandert er in 2017 in uw werkveld om deze problemen het hoofd te bieden? En hoe kunt u uw positie in de wijk versterken en leiderschap tonen om de juiste zorg te kunnen bieden aan patiënten?

Deze studiedag gaat over de rol van de wijkverpleegkundige binnen de nieuwe kaders. Tijdens het ochtendprogramma komen actuele ontwikkelingen in uw vakgebied aan bod. In de middag kunt u kiezen uit inspirerende workshops en praktijkvoorbeelden. 
 
Wanneer: woensdag 8 februari 2017 van 9.30 - 16.30 uur
Waar: Aristo in Utrecht
Voor: wijkverpleegkundigen, (wijk)professionals, management in de eerstelijns- en thuiszorg, medewerkers van gemeenten, GGD en zorgverzekeraars
Kosten: € 305,- excl. BTW voor wijkverpleegkundigen en € 340,- excl. BTW voor overige deelnemers

Aanmelden

Uitgelicht uit het programma

Bezoek om 15.15 de sessie 'Rol in het wijkteam' - Doorleef de driehoek in de wijk. 

De belangrijkste spelers van het zorg- en sociaal domein in de wijk zijn de wijkverpleegkundigen, de huisartsen en het sociale wijkteam. In deze workshop doet u kennis op van deze rollen en gaan we voornamelijk in op de samenwerking binnen deze driehoek. Welke posities ten opzichte van het sociale wijkteam kan een wijkverpleegkundige innemen? Op welke manier kan een wijkverpleegkundige het beste in de wijk gepositioneerd zijn om preventief te werken? Hoe werken specialisten samen met het generalistische wijkteam en wat is de rol van de huisarts?

Tijdens deze workshop gaan we middels ‘Live action role playing’ beelden met elkaar delen over de posities van de professionals in de driehoek en gaan we dieper in op de werkzame elementen van samenwerking van deze professionals in de wijk. Vervolgens worden de ervaringen van het ‘live action role playing’ gekoppeld aan relevante kennis over de posities van professionals in de wijk en de samenwerking tussen deze professionals.

Deze parallelsessie wordt gegeven door Vilans-medewerkers Barbara de Groen, senior adviseur Lokaal Organiseren en Elsbeth Zielman, Adviseur Kwaliteit & doelmatigheid.

Bekijk het volledige programma

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '460' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten