Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Verbeter kwaliteit van zorg in 3 webinars

In 3 keer een half uur leert u hoe u met minder inspanningen hetzelfde resultaat bereikt

Door het volgen van deze gratis webinars (online seminars) bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen om efficiënter te werken en ontdekt u waar binnen uw organisatie nog winst te behalen is. Uiteindelijk blijft er dan meer tijd over voor waar u het als zorgmedewerker voor doet en dat is goede zorg voor de cliënt.

3 webinars

In 3 keer een half uur leert u hoe u met minder inspanningen hetzelfde resultaat bereikt.

Vrijdag 20 november 2015 12.15 – 12.45 uur: Webinar ‘Weg met de registratielast’ over hoe u registratielasten vermindert door onnodige registraties voor zorgmedewerkers op te ruimen.

Aanmelden voor Weg met de registratielast

Woensdag 25 november 2015 12.15 – 12.45 uur: Webinar ‘Slim zorgen’ over hoe u onnodige zorghandelingen opspoort en terugdringt.

Aanmelden voor Slim zorgen

Dinsdag 1 december 2015 12.15 – 12.45 uur: Webinar ‘Elke dag een beetje beter’ over hoe u zelf dagelijks het zorgproces verbetert.

Aanmelden voor Elke dag een beetje beter

Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link die leidt naar de (online) locatie waar u de webinar kunt bijwonen.

Volg 3 Webinars Over Verbeteren Kwaliteit Zorg

Webinar ‘Weg met de registratielast’

Zorgprofessionals in de langdurende zorg ervaren veel registratielast. Maar zijn alle registraties die plaatsvinden ook echt nodig? Deze webinar laat u zien hoe u registratielasten vermindert in de intramurale zorg. Voor veel zorgaanbieders en zorgmedewerkers is dit onduidelijk. Met als gevolg dat er regelmatig teveel wordt geregistreerd in verpleeghuizen. ‘Dan staat het in ieder geval ergens!’ is vaak de gedachte. Maar is de registratie ook echt nodig?

Helpt het om de cliënt goede kwalitatieve zorg te bieden? In het kader van het programma 'Aanpak verspilling in de zorg' stelden we in samenwerking met Zorg Zaken Groep een overzicht op van wettelijke registraties als stimulans om het gesprek over registratielasten aan te gaan.

Sabina Mak (projectleider terugdringen registratielasten) presenteert een aantal veelvoorkomende misverstanden op het gebied van registratie in de zorg. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen aan gezondheidsjurist Wim Wickering, gezondheidsjurist, docent gezondheidsrecht Universiteit Twente en voorzitter Raad van Toezicht Ariëns-Zorgpalet.

Bekijk webinar

Webinar ‘Slim Zorgen’

Dezelfde of betere kwaliteit met minder zorg? Het kan met Slim zorgen. Met Slim zorgen gaan zorgmedewerkers zelf met hun team aan de slag om onnodige zorghandelingen op te sporen en terug te dringen. Tijdens de webinar presenteert Else Stapersma (projectleider Slim zorgen) 12 zorghandelingen waar alternatieven voor zijn of die afgeschaft kunnen worden.

Daarnaast licht ze de belangrijkste principes en het stappenplan van Slim zorgen toe en vertelt ze over de ervaringen van zorgorganisaties die aan de slag gingen met Slim zorgen.

Bekijk webinar

Webinar ‘Elke dag een beetje beter’

Leer verspilling op uw werk te herkennen en samen met collega’s aan te pakken. In deze webinar gegeven door Stan Janssen, maakt u kennis met de belangrijkste principes van de Lean-filosofie die u hierbij helpen. Heeft u zelf al ideeën over wat beter kan? Met ‘De kunst van het klein maken’ leren we u hoe verbeterideeën in praktijk te brengen door samen met uw collega‘s dagelijks kleine verbeteringen door te voeren. Want als u minder tijd hoeft te besteden aan verspillingen, houdt u meer tijd over voor datgene waar het om gaat: goede zorg voor cliënten.

Bekijk webinar

Kwaliteit van zorg

Zorgvragen worden complexer en collectieve financiering staat onder druk. Hoe houdt u cliënten tevreden en biedt u veilige en verantwoorde zorg, met minder tijd en minder middelen? Efficiënter werken en dat zonder in te leveren op kwaliteit is al jaren de uitdaging in de zorg. Dat er nog veel winst te behalen is, blijkt wel uit de 22.000 meldingen op het meldpunt verspilling van VWS.

Meer informatie over kwaliteit en doelmatigheid

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '363' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten