Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Workshop - Van Levenskunst tot Stervenskunst

Tijdens deze workshop leert u hoe u mensen kunt helpen die stervende zijn en/of naasten steunen, ook in praktische zin

Deze open introductieworkshop wordt gegeven vanuit het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen en gaat in op de thema's levenskunst en stervenskunst in de laatste levensfase. Hoe kunt u mensen die stervende zijn en/of naasten hierbij steunen, ook in praktische zin?

In het sterven kunnen mensen worstelen met vragen rond vasthouden en loslaten. Of bijvoorbeeld, geloven en weten. Welke vaardigheid en houding van de vrijwilliger of zorgprofessional zijn hierbij heilzaam? 

Wanneer: dinsdag 20 juni 2017, 13.00 tot 16.00 uur
Waar: Woerden, Houttuinlaan 5
Voor wie: professionals, vrijwilligers en naasten die concreet te maken hebben met stervenden en hun naasten
Kosten: € 100,- (professionals) en € 70,- (vrijwilligers)

Meld u aan

Van levenskunst tot stervenskunst

Programma

Deelnemers krijgen inzicht hoe levensvragen en zingeving een rol spelen tijdens het leven en het sterven, oftewel van levenskunst tot stervenskunst. U maakt kennis met en leren werken met verschillende handvatten waarmee u stervenden en naasten kunt ondersteunen, en dan met name vanuit in het model van Carlo Leget. Een model rond 5 spanningsgebieden die zowel bij leven als bij sterven kunnen spelen én denk aan de spanning tussen vasthouden en loslaten.

Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen is een samenwerkingsverband van kernpartners: ActiZ, Agora, Humanistisch Verbond, KBO-PCOB, LOC Zeggenschap in zorg, Reliëf, Sociaal Werk Nederland, Vereniging Het Zonnehuis en Vilans.

Meer informatie over levensvragen

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten