Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Zinvolheid en zinloosheid bij het (nog) ouder worden?

Wie werkt met ouderen kent ze, de vragen die sommige mensen stellen over de zin van nóg ouder worden

Vaak hoor je ouderen zeggen dat zij verlangen naar het einde en het leven als genoeg beschouwen. Zij worstelen soms met levensmoeheid en zien geen uitweg. Hoe hiermee om te gaan? Dit komt uitgebreid aan bod in de workshop Zinvolheid en zinloosheid bij het (nog) ouder worden?

Zinvolheid en zinloosheid bij het (nog) ouder worden?

Wanneer: maandag 30 oktober 2017 van 13.00 - 16.00 uur
Waar: Houttuinlaan 5, Woerden
Voor wie: professionals en vrijwilligers die in hun werk concreet te maken hebben met ouderen
Kosten: € 100 voor professionals, € 75 voor vrijwilligers (geef bij opgave aan bij welke vrijwilligersorganisatie u werkt)

Aanmelden

Publiek debat

Over verlangen naar het levenseinde en hoe daarmee om te gaan en over de kwaliteit van het ouder worden bestaat een intensief publiek debat. Dat roept vragen op: is helder hoe je iemand hulp biedt bij het doodsverlangen? Hoe geven ouderen betekenis aan hun leven in onze samenleving?

Workshop

Zowel de gevoelens van levensvreugde als levensmoeheid bij ouderen, zowel de zingenoegheid als het ontbreken van zin en verlangen naar het levenseinde bij hen verdienen onze open aandacht.

Hoe te reageren

Mensen in de zorg herkennen de problematiek zoals die hierboven staat en vragen zich af hoe hiermee om te gaan. Het doodsverlangen van ouderen roept een diepgevoelde wens op om het leven weer zinvol te laten zijn. Tegelijkertijd kunnen er gevoelens zijn van onmacht, schroom en verlegenheid hoe te reageren.

Deelnemers krijgen inzicht, handvatten en concrete tips hoe met de thema’s van zinvol, zinloos en zingenoeg om te gaan. Trainer Tilly de Kruyf van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen verzorgt de workshop Zinvolheid en zinloosheid bij het (nog) ouder worden?

Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen is een samenwerkingsverband van kernpartners ActiZ, Agora, Humanistisch Verbond, KBO-PCOB, LOC Zeggenschap in zorg, Reliëf, Sociaal Werk Nederland, Vereniging Het Zonnehuis en Vilans.

Meer informatie over ouder worden

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '614' in onderstaand controle veld.

1 reactie geplaatst
  • w.van.der.wel

    schreef op 19 okt 2017

    mag ik informeren voor ik mij opgeef of er voor symposium ook accreditatiepunten berekend zijn.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten