Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Cliënten gezocht met een VPT, MPT of PGB

Wat zijn uw ervaringen als zorgverlener, cliënt of cliëntvertegenwoordiger met de invoering van de Wet Langdurige Zorg?

Om de invoering van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) goed en zorgvuldig te kunnen evalueren zijn we op zoek naar ervaringen van cliënten of hun vertegenwoordigers en zorgverleners. Met het onderzoek willen we inzicht krijgen in wat in de praktijk goed gaat en wat beter moet.

Clienten gezocht met een VPT, MPT of PGB

Hoe kunt u uw ervaringen delen?

Heeft u een Volledig Pakket Thuis (VPT), Modulair Pakket Thuis (MPT) of een Persoonsgebonden Budget (PGB)? Dan komen we graag met u in contact. We houden individuele interviews over uw ervaringen met u als cliënt (of uw vertegenwoordiger) en uw zorgverlener (pb’er of EVV’er). Doet u mee? Dan plannen we samen met u een afspraak voor zo’n interview. Vanzelfsprekend behandelen we alle gegevens vertrouwelijk en zorgen we ervoor dat persoonlijke gegevens direct geanonimiseerd worden. De resultaten van het onderzoek zijn input voor de rapportage die het SCP in het voorjaar van 2017 oplevert aan het ministerie van VWS.

Meld u aan

Evaluatie Wet Langdurige Zorg

De evaluatie van de Wlz is een groot onderzoek voor het ministerie van VWS en het Sociaal en Cultureel Planbureau. Samen met KPMG Plexus voeren wij deze evaluatie uit in de gehandicapten- en ouderenzorg met:

  • een literatuurstudie
  • gesprekken met cliënten, hun naasten, vrijwilligers en zorgverleners
  • een vragenlijst voor het management van zorgorganisaties

Hoe ervaart u de hervorming van de langdurige zorg?

Per 1 januari 2015 is een aantal ingrijpende wetswijzigingen ingegaan op het terrein van langdurige zorg. De ‘nieuwe’ Wet langdurige zorg (Wlz) is van kracht gegaan en de Zorgverzekeringswet en de Wmo zijn aangepast.
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil graag weten hoe de hervorming van de langdurige zorg verloopt. Centraal daarbij staat het perspectief van de cliënt. De vragen die bijvoorbeeld beantwoord moeten worden zijn:

  • Hoe wordt de zorgplanbespreking vormgegeven?
  • Hoe worden mantelzorgers en vrijwilligers betrokken bij de zorg en ondersteuning?
  • Hoe ervaren cliënten, mantelzorgers en zorgverleners de veranderingen?
  • Kunnen cliënten langer thuis blijven wonen?

Meld u nu aan en draag bij aan dit onderzoek!

Om een goed beeld te krijgen hoe de invoering van de Wlz in de gehandicapten- en ouderenzorg verloopt hebben wij uw hulp hard nodig. Door deelname aan het onderzoek levert u of uw organisatie input aan het ministerie van VWS. Het geeft u ook de mogelijkheid om te laten weten hoe u de hervormingen en meer specifiek de Wlz ervaart. Uw deelname aan het onderzoek wordt erg gewaardeerd. Voor deelname en verdere vragen mailt u naar evaluatiewlz@vilans.nl. Wij nemen snel contact met u op.

Meer informatie over de Wet Langdurige Zorg

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '250' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten