Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Blijf Staan

Verlagen van het aantal valongevallen en de ernst van de letsels na vallen in verpleeg- en verzorgingshuizen.

De interventie Blijf Staan biedt praktische handvatten, waarmee management, verzorgend personeel (en bewoners) van verzorgingshuizen gezamenlijk iets aan valpreventie kunnen doen. Blijf Staan heeft als doel om in de deelnemende verzorgingshuizen te zorgen voor een afname van het aantal valongelukken. Centraal daarbij staan: - een multifactoriële benadering, wat wil zeggen dat verschillende oorzaken van valongelukken tegelijkertijd worden aangepakt; - een gezamenlijke verantwoordelijkheid, wat wil zeggen dat zowel het management als de medewerkers én de bewoners van een verzorgingshuis een rol spelen bij het voorkomen van valongevallen in een verzorgingshuis. De aanpak van Blijf Staan is opgezet in verschillende stappen. Deze opzet leent zich uitstekend voor projectmatige werkwijze.

Deze interventie is erkend door de deelcommissie preventie en gezondheidsbevordering voor volwassenen en ouderen van het RIVM Centrum Gezond Leven.

Meer informatie

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten