Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Zicht op Evenwicht

Verminderen van angst om te vallen en gerelateerd vermijdingsgedrag en het vergroten van de dagelijkse activiteit.

Zicht op Evenwicht is een groeps- of individuele cursus voor zelfstandig wonende ouderen. De groepscursus bestaat uit 8-wekelijkse bijeenkomsten van twee uur, plus een herhalingsbijeenkomst 2 maanden na de laatste bijeenkomst. De individuele cursus bestaat uit 7 contact, 3 in de thuissituatie en 4 telefonische contacten. De cursusleiding bestaat uit een (wijk)verpleegkundige, fysio- / ergotherapeuten of een paramedicus met ervaring in het veld van valpreventie. Twee keer per jaar wordt een training georganiseerd op het Trimbos-instituut voor de cursusleiders.

De cursisten:

  • Leren om niet-helpende gedachten over vallen te herkennen en aan te passen, waardoor het gevoel van controle over vallen en valangst wordt vergroot.
  • Leren om realistische doelen te stellen over het bevorderen van hun activiteit (lichamelijk, sociaal en functioneel).
  • Ontvangen informatie en concrete tips voor het verminderen van valrisico's in de eigen omgeving.
  • Doen lichamelijke oefeningen (in de groepscursus) en krijgen nadrukkelijk de stimulans om meer aan lichaamsbeweging te doen, zodat de spierkracht en de balans verbeteren.

Deze interventie is erkend door de deelcommissie preventie en gezondheidsbevordering voor volwassenen en ouderen van het RIVM Centrum Gezond Leven.

Meer informatie

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten