Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Handreiking Kwetsbare ouderen in de eerste lijn

Kernelementen van een multidisciplinaire, programmatische aanpak, als basis voor uitwerking op regionaal en lokaal niveau.

Deze handreiking beschrijft de kernelementen van een multidisciplinaire, programmatische aanpak voor kwetsbare ouderen, als basis voor uitwerking op regionaal en lokaal niveau. De handreiking is ontwikkeld op initiatief van verschillende personen en partijen uit de extramurale ouderenzorg.

Zelf keuzes maken

Uitgangspunt van de handreiking is dat ouderen zelf hun keuzes maken over de aard en mate van ondersteuning die zij wensen. Idealiter resulteert dit in een aanpak die zelfregie ondersteunt. De hulpverlener begeleidt de oudere bij het maken van zijn keuzes door zich te verdiepen in diens wensen en behoeften.

Multidisciplinaire aanpak

In de zorg voor kwetsbare ouderen heeft een multidisciplinaire aanpak de voorkeur. Maar kan klein starten ook: de huisarts en praktijkverpleegkundige kunnen samen al een heel eind komen. Vaak gaat het pas echt goed lopen als meer disciplines meedoen. Een multidisciplinaire aanpak vraagt goede afstemming en samenwerking met de thuiszorg, gemeente en welzijnsorganisaties.  

Auteur(s) Ruth Pel-Littel
Jaar maart 2014
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '859' in onderstaand controle veld.

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Vilans en de VVT-sector ouderenzorg

Lees publicatie
publicatie

Robbert Huijsman: slimme stuiterbal

Lees publicatie
publicatie

Infographic - antibioticaresistentie in verpleeghuizen

Lees publicatie
publicatie

Infographic Transmurale Zorg

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten