Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

5 tips voor de nieuwe zorgprofessional

Zorgmedewerkers staan in het hart van de transitie. Met deze tips bereid u zich goed voor op deze veranderingen.

De langdurige zorg is in verandering. Dat geeft onzekerheid en mogelijkheden. Zorgmedewerkers staan in het hart van de transitie. Vilans geeft u 5 tips om u voor te bereiden op deze veranderingen.

 1. Durf te proberen
  Soms moet je aan cliënten uitleggen waarom iets verandert terwijl je daar zelf ook nog aan moet wennen. Veranderen kost energie en tijd. Durf te proberen, fouten te maken en succesvol te zijn.
 2. Daarom zorgen!
  Je cliënt is in de eerste plaats ‘gewoon’ een mens met vragen, behoeften en wensen. Kijk eerst naar de persoon en zijn behoefte en dan pas naar zorg en begeleiding.  
 3. Doe het samen
  Zorg is niet alleen de verantwoordelijkheid van de professional maar iets dat je samen doet. Ga naast je cliënt en zijn/haar familie staan en bedenk samen hoe je de zorg verdeelt. Zo blijven cliënten en familie in hun kracht en kan jij werken vanuit je professionaliteit. 
 4. Gebruik je smartphone
  Elke dag worden nieuwe toepassingen bedacht om dingen makkelijker te maken voor zorgprofessionals en cliënten. Bijvoorbeeld voor contact tussen familie, cliënten en medewerkers. Of gewoon voor het regelen van bezoek. Bekijk de themapagina Digitale Communicatie op het kennisplein Zorg voor Beter.
 5. Open Vraag
  Probeer altijd met een open vraag bij je cliënten naar binnen te gaan. Elke cliënt is anders en geen dag is hetzelfde.

Meer weten?

Veranderingen in de zorg beginnen en eindigen bij zorgmedewerkers. Wat is de essentie van de zorg, nu en straks? Lees het in de publicatie Vernieuwend Zorgen. Of lees meer over de leerwerkplaats Vernieuwend Zorgen, waar zorgmedewerkers zich een eigen zorgvisie eigen maken, met bijbehorende vaardigheden en gedrag.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten