Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

9 tips om eHealth succesvol te implementeren

22 organisaties gingen aan de slag gingen met de implementatie van eHealth ter verbetering van de kwaliteit van zorg, ze geven deze tips

eHealth-toepassingen kunnen bijdragen aan kwalitatieve en toekomstbestendige zorg. Vilans interviewde zorgprofessionals die nauw betrokken zijn bij de aanschaf en implementatie van eHealth in hun organisatie, en formuleerde hierop 9 innovatielessen uit de praktijk. Deze kunnen zorgorganisaties helpen eHealth succesvol te implementeren.

1. Doe soms een stapje terug

Een innovatief proces is niet rechtlijnig; het is een iteratief proces. Soms is het nodig even een stap terug te zetten om weer vooruit te kunnen.

2. Voed het proces met kleinschalig onderzoek

Onderzoek bijvoorbeeld wat medewerkers en cliënten belangrijk vinden. Wat is de impact van de nieuwe eHealth-toepassing? Zo krijgt u feedback op wat goed gaat en waar u bij moet stellen.

3. Creëer tijd, geld en ruimte

Ook om dingen uit te proberen. De eerste poging gaat vaak niet meteen goed.

4. Maak passende keuzes

Hoe eHealth optimaal benut wordt, verschilt per sector en situatie. Maak keuzes die passen bij uw organisatie, medewerkers en cliënten. Houd hierbij het doel scherp voor ogen.

5. Combineer interne en externe ideeën

Sta open voor ideeën van buiten de eigen organisatie en deel eerlijk uw ervaringen met de buitenwereld. Een sfeer van open innovatie, waarin geleerd wordt van elkaar, helpt uiteindelijk iedereen verder.

6. Start vanuit cliënten en medewerkers

Draagvlak bij cliënten en medewerkers is nodig om een (eHealth-)innovatie te laten slagen. Werk aan draagvlak door het proces in co-creatie met cliënten en medewerkers door te lopen.

7. Werk vanuit een heldere visie

Veel organisaties hebben een visie op eHealth geformuleerd. Toch blijkt het moeilijk die als vertrekpunt te nemen bij alles wat de organisatie doet. Laat toch uw visie leidend zijn voor uw strategie en tactiek.

8. Wees voorbereid op de toekomst

De techniek ontwikkelt zich in hoog tempo. Vraag u daarom regelmatig af: waar staan we over een jaar? Betrek hierbij ook de ontwikkelingen in de consumententechnologie.

9. Integreer eHealth-toepassingen in het werkproces

Dit klinkt eenvoudiger dan het is, elke verandering heeft tijd nodig. Ook de implementatie van eHealth-toepassingen heeft veel impact. Kies een leverancier die hierin meedenkt.

Meer over eHealth

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '514' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten