Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

5 tips om leven in vrijheid te vergroten

Hoe vergroot u de vrijheid van cliënten in uw afdeling en bij uw team?

Vilans werkt met 7 zorgorganisaties aan het project ‘In voor beter, leven in vrijheid’. Het doel is om de vrijheid te vergroten voor  ouderen en gehandicapten. Wij geven u 5 tips die uit het project naar voren komen.

1. Betrek alle medewerkers in uw organisatie

Bij het zorgen voor leven in vrijheid van cliënten is iedereen van de organisatie betrokken. Van tuinman en receptionist tot de raad van bestuur. Allemaal moeten zij anders gaan werken.

2. Ga in gesprek met uw organisatie over leven in vrijheid

Is er een visie op vrijheidsbeleving, welke is dat, wat betekent dit bij u?

3. Werk in een multidisciplinair team 

Leven in vrijheid voor uw cliënt bepaalt u niet in uw eentje, specialisten uit verschillende vakgebieden werken hiervoor samen. De basis is het zorg- of ondersteuningsplan dat door de zorgverlener in samenspraak met de cliënt en/of vertegenwoordiger wordt  gemaakt. Deskundigen van andere disciplines, zoals een arts, kunnen ook geraadpleegd worden.

4. Neem de familie serieus

Familie of verwanten weten vaak heel goed wat de oorzaak is van onbegrepen gedrag. Zij kennen de cliënt heel goed en snappen waar het gedrag vandaan komt. Ga vooral in gesprek met de familie of de vertegenwoordiger en breng mogelijke risico’s in kaart.

5 Word zelf eens cliënt op uw afdeling

Leef u eens echt in uw cliënt in en word er zelf een. Hierdoor kunt u tot onverwachte inzichten komen over wat uw cliënt wil. Neem de vrijheid om buiten de kaders te denken, doe eens iets anders kijk wat er dan gebeurt.

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '403' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten