Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Voorkom overbelaste mantelzorgers

Ondersteun mantelzorgers met deze 4 stappen, zodat zij zich goed blijven voelen.

Mantelzorgers zorgen uit liefde en plichtsgevoel. Ook als het zorgen zwaar is, vragen ze niet snel om hulp. Met grote kans op overbelasting. Hoe zorgt u dat mantelzorgers het zorgen volhouden en zich goed blijven voelen? Ondersteun mantelzorgers met deze 4 stappen. Zo blijven zij zich ook goed voelen.

 1. Herken mantelzorgers in een vroeg stadium
  Vraag aan de patiënt wie voor hem zorgt. Maak deze persoon ervan bewust dat hij mantelzorger is. Geef mee dat hij altijd kan aankloppen bij een Steunpunt Mantelzorg.
 2. Signaleer (dreigende) overbelasting
  Neem de mantelzorger af en toe apart en vraag hoe het gaat. Leer de mantelzorger kennen, zodat u beter zicht heeft op signalen van overbelasting.
 3. Ondersteun mantelzorgers
  Dit kan heel praktisch. Zoals een luisterend oor, informatie over het ziektebeeld of een cursus goed leren tillen. Maak bespreekbaar dat het inschakelen van hulp/familie geen teken is van zwakte.
 4. Verwijs mantelzorgers door
  Dat kan naar het Wmo-loket, steunpunt mantelzorg, patiëntenvereniging, MEE, vrijwilligerszorg. Mantelzorgers hebben een extra zetje nodig. Help daarom bij het maken van een afspraak.

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '825' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten