Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Smartphone apps zijn goed alternatief bij sleutelproblemen

Sinds vorig jaar is er een groei aan smartphone-applicaties die een elektronisch slot in de voordeur openen.

Veel (thuis)zorgorganisaties maken gebruik van sleutelkluizen. Afgelopen jaar waren deze kluizen negatief in het nieuws door woninginbraken waarbij de kluizen werden gekraakt. Sinds vorig jaar is er een groei aan smartphone-applicaties die een elektronisch slot in de voordeur openen. De recent ontwikkelde applicaties bieden nieuwe functionaliteiten waardoor deze steeds vaker een goed alternatief bieden voor de sleutelproblemen waar de sleutelkluizen tot nu toe voor worden gebruikt. 

Voor- en nadelen smartphone-applicaties bij sleutelproblemen

Sinds vorig jaar zijn er meerdere sleutel-apps op de markt. Bij de apps hoort ook beheersoftware, waarmee de zogenoemde autorisaties overzichtelijk worden bijgehouden. Ook is te zien wie welke deur heeft geopend en wanneer. De applicaties bieden meestal ook een oplossing voor het openen van de centrale toegang in een appartementencomplex. Daarvoor is het wel nodig een koppeling te maken met de systemen die worden gebruikt voor toegangscontrole.

De verschillende oplossingen bieden elk hun eigen voor- en nadelen, waardoor het voor thuisorganisaties niet altijd een makkelijke afweging is voor welke oplossing ze moeten kiezen. De onafhankelijke website Domoticawonenzorg.nl biedt sinds eind 2014 een webdossier waarin de apps op een aantal kenmerken worden vergeleken. Daarnaast biedt de website een overzicht van pilots en de hoofdlijnen van de business case om dit als zorgorganisatie te kunnen aanbieden als alternatief voor de sleutelkluis.

Onafhankelijke voorlichting sleutel-apps en andere domotica

Het besloten deel van de website Domoticawonenenzorg.nl biedt naast productinformatie over oplossingen voor sleutelproblemen, ook informatie over andere nieuwe producten op het gebied van domotica. Heeft uw organisatie een abonnement op de Kenniscirkel domotica? Dan heeft u (net als uw collega’s) onbeperkt toegang tot alle webdossiers met productvergelijkingen, pilotoverzichten en business cases.

Lid worden van Kenniscirkel domotica

Is uw organisatie nog geen abonnee van de Kenniscirkel domotica? De Kenniscirkel biedt abonnees naast toegang tot het besloten deel met onafhankelijke voorlichting over domoticasystemen in de ouderen- en gehandicaptenzorg, onder andere gratis een dagdeel advies over zorg op afstand en de inzet en implementatie van zorgtechnologie. Lees meer over de voordelen van een abonnement op de Kenniscirkel domotica.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '59' in onderstaand controle veld.

2 reacties geplaatst
 • Frits Bovenberg

  schreef op 14 feb 2015

  Op 30 april organiseren wij GGZ+TECH, een groot Festival met veel nieuwe technologie. Zie ook: www.ggzplussymposium.nl voor meer innovatieve technologie toepassingen

 • josien hoonte

  schreef op 04 feb 2015

  Ik ben voor thuissituatie/ zorgmedewerkers die elkaar afwisselen aan het nadenken over een sleutelkastje. Idd wel eens gehoord over inbraak hierover.

  sleutel app lijkt eenvoudig- als ieder over een smartphone beschikt.

  Wat zijn de kosten van deze constructie?

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten