Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Heeft u ervaring met alternatieve sleuteloplossingen?

Om toegang te krijgen tot een woning waar een bewoner zelf niet de deur kan openen wordt vaak gekozen voor een sleutelkluis

Heeft u ervaring met alternatieve sleuteloplossingen?

Hoe krijgt u als zorgpersoneel toegang tot de woning van de cliënt bij een noodsituatie, als hij zelf de deur niet meer kan openen? U kunt niet elke medewerker een sleutel geven. Een andere oplossing voor toegang tot de woning is nodig. Wij onderzoeken wat de alternatieven zijn. Helpt u mee?

Personenalarmering wordt in Nederland door 2% tot 3% van de mensen van 65 jaar of ouder gebruikt. Met deze hals/polszender kan de cliënt bij een calamiteit overal vanuit de woning een alarmmelding genereren. Het zorgpersoneel dat wordt ingeschakeld voor deze, vooraf niet in te plannen, zorg is sterk wisselend. Het betreden van de woning wordt hierdoor een probleem.

Sleutelkluis gemak voor inbrekers

Om toegang te krijgen tot een woning waar een bewoner zelf niet de deur kan openen wordt vaak gekozen voor een sleutelkluis. De sleutelkluizen blijken echter al langere tijd niet de ideale oplossing. U kunt zo duidelijk aan de buitenkant van een huis zien dat er kwetsbare mensen wonen. De sleutelkluizen zijn onder andere doelwit van inbrekers die zich hierop specialiseren. Toch is er nog weinig bekend over veilige alternatieven.

Help mee woningen van cliënten veiliger te maken

Waar moet een alternatieve sleuteloplossing aan voldoen om meer veiligheid te bieden voor de bewoner? Wat zijn de voor- en nadelen van sleuteloplossingen met een elektronisch slot en app, ten opzichte van de reguliere sleutelkluizen voor cliënt, medewerker en organisatie? Wat is de onderliggende business case voor de alternatieve sleuteloplossing?

Voor het beantwoorden van deze vragen zoeken we tenminste 3 locaties waar bij voorkeur meerdere oplossingen toegepast worden: zowel de sleutelkluis als de nieuwe oplossing (bij voorkeur voorbij de pilotfase). Per locatie halen we ervaringen op bij cliënten, hun mantelzorgers en zorgprofessionals die werken met sleuteloplossingen. Hun ervaringen worden ingezet voor advies richting andere organisaties. Het onderzoek loopt van september 2016 t/m januari 2017.

Wij werken in dit onderzoek met financiering van ministerie van Veiligheid en Justitie en in nauwe samenwerking met Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid.

Aanmelden voor dit onderzoek?

Deel uw ervaring met alternatieve sleuteloplossingen. Meld u voor 30 september 2016 aan om mee te doen aan het onderzoek om het betreden van woningen van cliënten veiliger te maken. Neem contact op met Johan van der Leeuw via j.vanderleeuw@vilans.nl, 06 - 22 81 06 56 of Sandra Suijkerbuijk via s.suijkerbuijk@vilans.nl, 06 - 22 81 04 16.

Meer informatie over sleuteloplossingen

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '400' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten