Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Begeleiders in Beeld is eerste erkende gehandicaptenzorginterventie

Het doel is de interactie tussen begeleiders en hun cliënten met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen te verbeteren.

Het trainingsprogramma ‘Begeleiders in Beeld' is door de erkenningscommissie langdurende zorg op 22 januari 2015 erkend als effectieve interventie. Doel van het trainingsprogramma is de interactie tussen begeleiders en hun cliënten met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen te verbeteren.

Inzicht in emotionele intelligentie

Tijdens een 4 maanden durende training krijgen begeleiders inzicht in hun eigen emotionele intelligentie. Door middel van videofeedback leren ze dit inzicht toe te passen in hun interactie met de cliënt. Vooral zelfreflectie en bewustwording staan centraal tijdens de training.

Evaluatie Begeleiders in Beeld

‘Begeleiders in Beeld’ is intensief onderzocht in een 5-jarig promotieonderzoek onder leiding van Prof. dr. Petri Embregts (Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking, Tranzo, Tilburg University). Met vragenlijsten, beoordelingen door experts en observaties is de effectiviteit geëvalueerd.

Erkenningstrajecten geven overzicht en inzicht

Het erkenningstraject geeft inzicht in goed onderbouwde en/of effectieve interventies. Twee onafhankelijke commissies onder voorzitterschap van prof. dr. Pauline Meurs beoordelen de ingediende interventies. Vilans maakt erkende interventies centraal en online toegankelijk. Bovendien worden ze in de toekomst opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van Zorginstituut Nederland. Ook werken we toe naar aansluiting bij het erkenningstraject van NJi, RIVM/CGL, NISB, NCJ en Movisie. Zo ontstaat overzicht en inzicht in kwaliteit.

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '692' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten