Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Consumentenelektronica rukken op in zorgsector

Consumentenelektronica zijn veelal goedkoper dan specifiek voor zorg ontwikkelde technologie

Dagelijks komen er nieuwe technische snufjes en gadgets op de markt. Toch wordt er weinig gebruik gemaakt van consumentenelektronica in de langdurende zorg. Daardoor is er nog weinig bekend over het gebruik en de mogelijkheden van consumentenelektronica binnen zorgorganisaties. Aanleiding voor ons om te onderzoeken waarom zorgorganisaties consumentenelektronica nog nauwelijks inzetten en wat er gebeurt als u ze hiermee laat experimenteren.

Wat houdt zorgorganisaties tegen?

Consumentenelektronica hebben zo hun voordelen. Het is veelal goedkoper dan specifiek voor zorg ontwikkelde technologie. U kunt de producten en services gewoon in de winkel of online aanschaffen en hoeft er als zorgorganisatie geen lange implementatietrajecten met leveranciers voor aan te gaan. Dus wat houdt zorgorganisaties tegen? Uit het onderzoek blijkt dat er verschillende redenen zijn waarom zorgorganisaties geen gebruik maken van consumentenelektronica:

 • Een visie op de inzet van deze technologie ontbreekt
 • Vaak weten zorgorganisaties niet wat er allemaal is en kan
 • Niet elke consumentenproduct is zomaar meteen in te zetten in de zorg

Consumentenelektronica rukken op in zorgsector

Zorgorganisaties en consumentenelektronica

Uiteindelijk komen zorgorganisaties niet onder consumentenelektronica uit. Onze onderzoekers zeggen hierover in een interview met Zorgvisie: ‘Het is vooral belangrijk dat zorgorganisaties beseffen dat consumenten steeds meer zelf aanschaffen en meten, en dat erover na moet worden gedacht hoe de organisatie hiermee om wilt gaan.'

Lees het complete interview

Overzicht aanbod consumentenelektronica

Dagelijks komen er nieuwe apps en apparaten op de markt. Het is praktisch onmogelijk om een compleet beeld te krijgen van wat er vandaag op de markt is. Om organisaties toch een indruk te geven van wat er zoal verkrijgbaar is, maakten we een overzicht van consumentenelektronica.

Of een consumentenproduct wel of niet geschikt is om in te zetten, verschilt per zorgsituatie en zorgorganisatie. We hopen dat het overzicht inspireert om eens iets uit te proberen.

Meer informatie over consumentenelektronica

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '446' in onderstaand controle veld.

2 reacties geplaatst
 • Doortje

  schreef op 11 jan 2016

  Beste Marianne, Wat een goed initatief. Bedankt voor het delen van de link!

 • Marianne Schenderling

  schreef op 08 jan 2016

  Met de Expeditie-SlimThuis en SlimoTheek gaan we naar ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking maar ook naar werkers in zorg en welzijninstellingen toe om uitleg te geven over eHealth, mHealth, domotica. Over consumentechnogie voor zorg en welzijn dus. In de SlimoTheek hebben we voorbeelden van die profucten zodat mrnsen ze zelf kunnen zien en uitproberen http://www.expeditie-slimthuis.nl . Daarnaast schrijven we in op laagdrempelige manier overnieuwste ontwikkelen op gebied eHealth, Domotica enzovoort ]http://zorgmag.nl]. We vertellen er graag meer over!

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten