Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Digitale zelfevaluatietool voor dementienetwerken

Zachte factoren zoals organisatiestructuur en invulling van leiderschap, zijn belangrijk in het ontstaan en voortbestaan van succesvolle samenwerking

Het Trimbos-instituut introduceert een digitale zelfevaluatietool die laat zien hoe dementienetwerken ervoor staan op zachte factoren van samenwerking. Het Trimbos-instituut deed samen met Vilans, Hogeschool Rotterdam, Stichting Transmurale Zorg en met financiering van ZonMw, onderzoek naar zachte factoren van samenwerking binnen dementienetwerken.

Zelfevaluatietool

Dementienetwerken evalueren aan de hand van de digitale zelfevaluatietool, hoe ze ervoor staan op de verderop genoemde zachte factoren. Zo wordt duidelijk waar verbetering mogelijk is. Bestaande dementienetwerken kunnen inloggen met een inlogcode die door het Trimbos-instituut is verstrekt aan de netwerkregisseur. Om een nieuw netwerk met bijbehorende inlogcode aan te maken, kunt u contact opnemen met Marjolein Veerbeek van het Trimbos-instituut via mveerbeek@trimbos.nl.

Een voordeel van de laatste mogelijkheid is dat antwoorden van verschillende netwerkpartners gebundeld worden in de resultatenpagina. Op deze pagina wordt inzichtelijk op welke factoren meningen van verschillende netwerkpartners uiteenlopen over de samenwerking. De tool kan ook zonder inlogcode worden ingevuld.

Zachte factoren

De volgende 7 zachte factoren met 22 bijbehorende elementen bleken - na interviews, observaties en het Ontwikkelingsmodel van Ketenzorg - van belang voor een goede samenwerking binnen dementienetwerken.

1. laagdrempelige samenwerking
2. ervaren van toegevoegde waarde
3. rolduidelijkheid
4. prioriteit geven aan netwerkbelang
5. competenties netwerkregisseur
6. gemeenschappelijke uitgangspunten
7. transparantie en openheid van netwerk

Samenwerking

Zachte factoren zoals organisatiestructuur en invulling van leiderschap, zijn belangrijk in het ontstaan en voortbestaan van succesvolle samenwerking. Goede samenwerking tussen verschillende partijen is belangrijk omdat het aantal mensen met dementie toeneemt en omdat mensen langer thuis wonen. Een nadere verkenning is dus relevant.

Meer weten over dementienetwerken?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '745' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten