Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Draagt de VR-bril bij aan de inclusieve samenleving?

Het doel van dit project is organisaties helpen en stimuleren om technologie te gebruiken bij inclusievraagstukken

Helpt technologie bij meer inclusie van kwetsbare burgers en omwonenden in de samenleving? De potentie is er. Denk aan het gebruik van bijvoorbeeld sociale apps, een virtualrealitybril, online platformen en games. Maar hoe vindt u deze technologische mogelijkheden? Waar begint u en hoe zet u ze in? Deze vragen leven bij de zorgprofessional. Reden genoeg voor ons om het te onderzoeken in het project ‘Inclusieve samenleving’.

Koppeling met dagelijkse praktijk

Het doel van het project is organisaties helpen en stimuleren om technologie te gebruiken bij inclusievraagstukken. Het project bestaat uit een deel bewustwording en kennisoverdracht, met praktische  experimenten. Daarnaast onderzoeken we bestaande initiatieven waarbij technologie slim wordt ingezet.

Hieruit rollen verschillende activiteiten. Zo kijken we in samenwerking met een zorginstelling hoe zij hun dagelijkse praktijk kunnen inzetten als ‘oefenweide’ voor eHealth-toepassingen. Daarnaast praten we met partijen die technologie willen inzetten om inclusie te vergroten.

draagt een virtual reality bril bij aan een inclusieve samenleving

VR-bril antwoord op het inclusief vraagstuk?

EHealth kan in uiteenlopende situaties het antwoord zijn op een vraag of probleem. Denk bijvoorbeeld aan een cliënt met een beperking die naar zijn familie wil reizen. Er is een slimme app ‘GoOv’ die helpt zelfstandig, veilig en daardoor met vertrouwen te reizen met het openbaar vervoer. Of fietsen op de hometrainer terwijl u via een scherm als het ware door uw oude buurt fietst. Dat moet stimulerend werken! En wat te denken van een app die helpt verwarde en verdwaalde mensen in veiligheid te brengen? Ook is er een virtualrealitybril (VR-bril) in ontwikkeling die het voor dementerende cliënten mogelijk maakt om personen toch te herkennen. Kortom, er zijn talrijke voorbeelden te bedenken.

Matchmaking-event inclusieve samenleving

Het projectteam ziet bij de deelnemende organisaties veel technologische mogelijkheden die kunnen bijdragen aan de inclusieve samenleving. Maar, onbekend maakt vaak onbemind. Experimenteren met technologie brengt daar verandering in. Op 28 september organiseren we om die reden een Matchmaking-event. We koppelen zorgmedewerkers aan startups met de meest uiteenlopende technologieën. Een letterlijke vertaling van onze meerwaarde als verbinder.

Meld u hier aan voor het gratis Matchmaking-event.

VN-verdrag inclusieve samenleving

Het VN-verdrag voor mensen met een beperking is eveneens aanleiding om de mogelijkheden, die bijdragen aan een inclusieve samenleving, breder te onderzoeken. Het project en de verschillende activiteiten zijn er dan ook op gericht om o.a. wonen, onderwijs, reizen en werken ook voor hen mogelijk te maken.

Meer informatie over eHealth

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '409' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten