Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Internationale eHealth week: Brug tussen zorg en innovatie

Wij presenteren de resultaten uit Nederland op het gebied van leefstijlmonitoring

Woensdag 8 juni start de internationale eHealth week. Experts vanuit heel Europa komen naar Nederland om kennis op het gebied eHealth uit te wisselen.

Vilans ziet technologie als geïntegreerd onderdeel van de zorg. En het betrekken van de eindgebruiker cruciaal voor het succes van eHealth. Tijdens de eHealth week verzorgen onze adviseurs verschillende sessies met als doel een brug te slaan tussen zorg en innovatie.

Leefstijlmonitoring

Technologie biedt veel mogelijkheden voor de zorg. Bijvoorbeeld op het gebied van leefstijlmonitoring.

Deze monitoring geeft inzicht in langzame veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende cliënten. En zorgt dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Gaat een oudere ’s nachts bijvoorbeeld dwalen, dan wordt dit gesignaleerd en kan er actie worden ondernomen.

Vilans presenteert tijdens de eHealth week de resultaten uit Nederland op dit gebied.

Robots

Leefstijlmonitoring is nog maar één voorbeeld. De mogelijkheden van technologie lijken eindeloos. Bijvoorbeeld via de inzet van robotica. Toch spelen er nog veel vraagstukken.

Willen ouderen wel door een technologisch hulpmiddel als een robot ondersteund worden als dat betekent dat de zorgverlener minder vaak langskomt? En andersom, zijn zorgmedewerkers niet bang dat ze straks vervangen worden door robots? En hoe gaan we om met privacy en aanschafkosten?

Vilans faciliteert het gesprek over deze verschillende thema’s tussen zorgmedewerkers, ouderen en robotontwikkelaars.

Oh is dat eHealth

Naast kennisdelen wil Vilans ook inspireren. Om de implementatie van eHealth (of digitale zorg) een impuls te geven, is een collectief van eHealth experts de facebookpagina ‘Oh is dat eHealth’ gestart. Zorgverleners en consumenten vinden er inspiratie via filmpjes om met eHealth aan de slag te gaan.

Namens het collectief toont Vilans een compilatie van de filmpjes tijdens de week.

Publieke en private sector samenbrengen

Tijdens de eHealth Week 2016 worden de laatste eHealth ontwikkelingen in Europa besproken. De 3 thema’s van dit jaar:

  1. Empowering People
  2. Trust & Standards
  3. Social Innovation & Transition.

Doel is om de publieke en private sector samen te brengen om een discussie op gang te krijgen hoe de twee sectoren elkaar kunnen aanvullen en welke lessen er van elkaar geleerd kunnen worden.

Organisatie

De eHealth Week 2016 wordt georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Europese Commissie en HIMSS Europe. Er worden meer dan 2.000 internationale experts op het gebied van IT en gezondheidszorg en professionals van patiëntenorganisaties en publieke organen verwacht.

Meer lezen

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '303' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten