Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Positief gezond in de wijk door samenwerking

‘Gezond en wel in de wijk’ is een E-magazine voor gemeenten die willen kiezen voor kwaliteit in de wijk

Wij werken met veel verschillende partijen samen om te komen tot meetbare en merkbare veranderingen in het leven van burgers en cliënten. Gemeentelijke overheden, zorgverzekeraars en aanbieders van zorg en ondersteuning werken met elkaar en met ondersteuning van onze kennis aan positieve gezondheid in de wijk. Een recent samenwerkingsproduct voor de realisatie van positieve gezondheid en van kwaliteit van bestaan van burgers is ‘Gezond en wel in de wijk’.

Gezond en wel in de wijk

‘Gezond en wel in de wijk’ is een E-magazine voor gemeenten die willen kiezen voor kwaliteit in de wijk. Maar hoe weten wij wat kwaliteit is? We werkten samen met 6 landelijke organisaties in een erkenningstraject om interventies of aanpakken te beoordelen op kwaliteit en effectiviteit. Het resultaat? Voor het brede terrein van preventie tot aan langdurige zorg is zichtbaar welke interventies werken.

Gemeentelijke overheden en andere betrokkenen weten daardoor beter wat zij kunnen inzetten. In het magazine leest u praktijkvoorbeelden ter inspiratie, interventiedatabanken om aan de slag te gaan en reportages en interviews voor verdieping.

Bekijk e-magazine

Vilans-bestuurder Annelies Versteegden: "Mooi om te zien hoe we in deze samenwerking gebruikmaken van beschikbare kennis zodat bijvoorbeeld kwetsbare mensen ondersteund worden om langer thuis te kunnen blijven wonen. Ik hoop dat het zal inspireren om vaker erkende interventies te gebruiken.”

E-magazine ‘Gezond en wel in de wijk’ geeft gemeenten eenvoudig toegang tot erkende interventies

Winst voor de wijk

Voor het brede terrein van preventie tot aan langdurige zorg werken de kennisinstituten nu samen bij het beoordelen van interventies. Een samenwerking waar we trots op zijn en waar gemeenten de vruchten van plukken. Of het nu gaat om overgewicht bij de jeugd aan te pakken, eenzaamheid terugdringen, of extra aandacht voor mantelzorgers: interventies op het gebied van preventie, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, het sociale domein, sport en bewegen en langdurige zorg worden op dezelfde manier en met gelijke criteria beoordeeld.

Meer informatie over erkende interventies

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '738' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten