Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Geer & Goor boegbeeld Roze 50+ boot Gay Pride

Gerard Joling en Gordon zijn het boegbeeld van de Roze 50+ boot op de Amsterdam Canal Parade

Joling en Gordon op Roze 50plus bootDe Roze 50+ boot, met daarop zo’n honderd lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender ouderen, is een initiatief van Roze 50+ Nederland, een samenwerkingsverband van ANBO, COC, MOVISIE en Vilans.

Het duo, beter bekend als Geer & Goor, vaart mee in het kader van hun televisieprogramma Waarheen, Waarvoor?, waarin ze zich inzetten voor ouderen in Nederland. De deelname aan de Roze 50+ boot is onderdeel van een aflevering over roze ouderen, een groep die volgens Joling en Gordon ‘echt meer aandacht verdient’.

In de kast

Nederland telt circa 400.000 roze vijftigplussers: lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender ouderen. Veel roze ouderen hebben geleerd hun seksuele voorkeur of genderidentiteit te verbergen. Door mee te doen aan de Canal Parade laten ze trots hun ware identiteit zien en hopen zo ook andere ouderen te inspireren om uit de kast te komen.

Roze Loper

De Roze 50+ boot is één van de initiatieven van Roze 50+ Nederland, waarin ANBO, COC, MOVISIE en Vilans samenwerken om roze ouderen zichtbaar te maken en hun leefsituatie te verbeteren. Dat gebeurt onder meer met de Roze Loper, hét Nederlandse certificaat voor woonzorg- en thuiszorginstellingen die aandacht besteden aan de seksuele diversiteit bij bewoners en personeel. De Roze 50+ boot is één van de circa tachtig boten die deelnemen aan de traditionele botentocht door de Amsterdamse grachten tijdens de Gay Pride.
 
De aflevering van Geer & Goor: Waarheen, Waarvoor? waarin zij ook langs gaan bij vier roze ouderen, wordt dit najaar uitgezonden door RTL 4.

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten