Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Gratis e-learning Transmurale Zorgbrug

Een betere overgang van ziekenhuis naar huis, verpleeghuis of revalidatiecentrum voor kwetsbare ouderen, hoe regel je dat?

Er is een gratis e-learning ontwikkeld voor iedereen, en met name de wijkverpleegkundige, die werkt met transmurale zorg. Transmurale zorg is de hulp aan cliënten en patiënten bij overgang van ziekenhuis naar tijdelijk verblijf of thuis. In de e-learning leert u hoe de Transmurale Zorgbrug werkt.

De Transmurale Zorgbrug is een werkwijze waarbij kwetsbare ouderen begeleiding krijgen als ze uit het ziekenhuis worden ontslagen en weer naar huis, verpleeghuis of revalidatiecentrum gaan.

Doe e-learning

Certificaat

In de e-learning leert u hoe de Transmurale Zorgbrug in elkaar zit, wat u op welk moment moet regelen, wie u op welk moment inschakelt en hoe u rapporteert. Aan het einde van de e-learning kunt u een korte toets maken. Als u 80% van de vragen goed beantwoordt, kunt u een certificaat printen. Scoort u minder dan 80%? Geen probleem, u kunt de toets zo vaak doen als u wilt. De e-learning is ontwikkeld door ons in samenwerking met prof. dr. Sophia de Rooij.

U kunt de e-learning op elk gewenst moment van de dag doen; het duurt ongeveer 30 minuten.

Transmurale Zorgbrug

De Transmurale Zorgbrug richt zich op meer functiebehoud en zelfstandigheid van ouderen na ontslag uit het ziekenhuis. Het bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Het geriatrieteam in het ziekenhuis doet een geriatrisch assessment en maakt een zorgbehandelplan.
 2. De wijkverpleegkundige maakt in het ziekenhuis kennis met de patiënt en bespreekt het zorgbehandelplan.
 3. Binnen 2 dagen na ontslag bezoekt de wijkverpleegkundige de patiënt voor de eerste keer thuis. Daarna volgt nog een aantal huisbezoeken. De huisbezoeken staan in het teken van medicatieveiligheid, hulpmiddelen, sociale kaart en mantelzorgondersteuning.

Lees meer over de aanpak van de Transmurale Zorgbrug op BeterOud.nl.

Screenshot van de gratis e-learning Transmurale Zorgbrug

Positieve resultaten

De resultaten van transmurale zorg zijn positief en veel organisaties zijn bezig met de implementatie van de transmurale zorg of gaan er mee starten. Zo blijkt dat zonder nazorg ruim 30% van de ouderen binnen 100 dagen overlijdt. Dankzij de nazorg blijven patiënten langer leven. ‘Als de wijkverpleegkundige 16 ouderen bezoekt, voorkomt ze één sterfgeval’, aldus De Rooij. ‘Zo stel je onnodige, ontijdige sterfte uit op een manier die ook nog eens heel goedkoop is: een wijkverpleegkundige kost € 60 per uur, inclusief overhead. Maal 3 is dat € 180 per patiënt.'

Meer weten

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '673' in onderstaand controle veld.

2 reacties geplaatst
 • team Vilans

  schreef op 28 apr 2016

  Mevrouw of meneer Vermeulen, dank voor uw reactie. De module is ontwikkeld in samenwerking met wijkverpleegkundigen en bedoeld voor medewerkers die werken met de Transmurale Zorgbrug. Wij willen echter geen beperking opleggen aan deelname. Het lijkt ons vooral belangrijk dat u uw constatering over onvoldoende opgeleid personeel bespreekt met de betreffende organisatie. Hartelijke groet, team online leren Vilans

 • m.m.vermeulen

  schreef op 28 apr 2016

  een wijkverpleegkundige http://met de juiste opleiding HBOV-VGG is hiervoor opgeleid. deze e-learning bied de mogelijkheid aan niet goed opgeleide verpleegkundige dit werk ook te doen.

  dit vind ik een onwenselijke ontwikkeling. ik zie al te vaak dat medewerkers in de zorg met onvoldoende opleiding ingezet worden/taken doen.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten